Πέννυ Μπαλτατζή – «Από Θαύμα» | Νέο Τραγούδι & Music Video

30/10/2019

Η Πέννυ Μπαλτατζή επιστρέφει δισκογραφικά… «Από Θαύμα» και μας παρουσιάζει ακόμα ένα τραγούδι από το επερχόμενο album της.

Μετά το τρυφερό και αγαπησιάρικο «Ένα Φιλί», η Πέννυ μας ξαφνιάζει με ένα τραγούδι σε εντελώς διαφορετικές διαθέσεις. Μια σύνθεση … λαϊκολάτιν (σε μουσική και στίχους της ίδιας), με ενορχηστρωτικές αναφορές (του Δημήτρη Σιάμπου) στα late sixties, όταν η Περουβιανή σοπράνο Yma Sumac δοξαζόταν στο σινεμά και το κλασικό πάλκο γνώριζε μεγάλες δόξες… Μιλώντας, με ελαφριά διάθεση σαρκασμού, για όλους εκείνους τους έρωτες που χαρίζουν πόνο στην κορύφωσή τους, αλλά και σε ωριμάζουν. ‘Οταν το πάθος υποχωρεί και μένεις αντιμέτωπος με τα ερείπια της μεγάλης μάχης, να μετράς ωραίες στιγμές μαζί με τις απώλειες, με σύμμαχο το χιούμορ…

Και, όχι, μην το αναζητήσετε ως διασκευή, πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο, σημερινό τραγούδι, αλλά με ρετρό διαθέσεις, σήμα κατατεθέν της Πέννυς.

Στο ίδιο κλίμα και το video clip του τραγουδιού, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαλτέζου. Το clip κλείνει ειρωνικά το μάτι στο φαινόμενο της εποχής, όπου καθένας από μας μπορεί να γίνει ένας μικρός… Andy Warhol, απαθανατίζοντας διαρκώς την καθημερινότητά του σε στημένα φωτογραφικά καρέ, όπου οι ρόλοι (του ευτυχισμένου, του πετυχημένου, του δημοφιλούς κλπ.) εναλλάσσονται με ταχύτητα dt…

Το «Από Θαύμα» θα περιλαμβάνεται στο νέο album της Πέννυς Μπαλτατζή, με τίτλο «Ένα Φιλί», που κυκλοφορεί στα μέσα Νοεμβρίου από την Panik Oxygen.

Δείτε το music video:

CREDITS
Στίχοι, μουσική: Πέννυ Μπαλτατζή
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιάμπος
Hλεκτρική & κλασική κιθάρα: Δημήτρης Σιάμπος
Πλήκτρα: Ορέστης Μπενέκας
Κοντραμπάσο: Κώστας Πατσιώτης
Τρομπέτα: Κώστας Κεφαλάς
Κρουστά: Μιχάλης Μπακάλης
Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Σπύρος Μαλτέζος
Κινηματογράφηση: Βασίλης Κολοκυθάς
Make up artist: Μαρία Παπά


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist