Περικλής Κυπραίος – “Άλμπατρος” | Νέο τραγούδι

15/12/2021

Ο Περικλής Κυπραίος παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο “Άλμπατρος”, σε μουσική δική του και στίχους βασισμένους στο ομώνυμο γνωστό ποίημα του Τσαρλς Μπωντλαίρ.

Το “Άλμπατρος” που ερμηνεύουν ο συνθέτης και οι καταξιωμένοι ερμηνευτές και τραγουδοποιοί:Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Θοδωρής Τρύφωνας και Αργύρης Μπακιρτζής, αποτελεί προπομπό του δεύτερου ολοκληρωμένου, ψηφιακού, album του Περικλή Κυπραίου που θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Ogdoo Music Group με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών.

Ο αξιόλογος Λαρισαίος τραγουδοποιός Περικλης Κυπραίος που διαμένει στην Πάτρα, μας χαρίζει μια εξαιρετική μελοποίηση του “Άλμπατρος”, που ξεχωρίζει για την ατμοσφαιρικότητα και τις εκφραστικές ερμηνείες, που μας μεταφέρουν νοητά στο κατάστρωμα ενός πολυκαιρισμένου καραβιού καταμεσής του ωκεανού. Μοιάζουν οι φωνές να ανήκουν σε βετεράνους ναυτικούς που τραγουδούν συντροφιά για να ξορκίσουν τον φόβο του αγνώστου.

Η ενορχήστρωση του κορυφαίου σολίστα της κιθάρας και συνθέτη Μανόλη Ανδρουλιδάκη συντελεί καθοριστικά στην αρτιότητα του τελικού αποτελέσματος.

Το τραγούδι “Άλμπαρτος” κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Βρείτε το “Άλμπατρος” σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ.

Ο Περικλής Κυπραίος συνοδεύει το τραγούδι με την εξής αφιέρωση:
“Το τραγούδι “Άλμπαρτος” αφιερώνεται στον πολύ καλό φίλο Πάνο Χρυσοστόμου, που έμπρακτα υπερασπίστηκε την πίστη του στο συγκεκριμένο τραγούδι. Τον ευχαριστώ από καρδιάς.”

Credits:
Το τραγούδι “Άλμπαρτος” ανήκει στον κύκλο 14 τραγουδιών του Περικλή Κυπραίου. Οι στίχοι είναι του Γάλλου ποιητή Κάρολου Μπωντλαίρ και μελοποιήθηκαν από τον Περικλή Κυπραίο. Η ενορχήστρωση είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Μανόλης Ανδρουλιδάκης: Ακουστική κιθάρα, πιάνο, συνθεσάιζερ, ηλεκτρική άρπα, Glockenspels
Γιάννης Κώνστας: Μπάσο
Γρηγόρης Συντρίδης: Κρουστά
Τάσος Αθανασιάς: Ακκορντεόν
Αlejandro Decalle: Περουβιανό κιταρόνε
Περικλής Κυπραίος: Ακουστική κιθάρα


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist