Πηγή Λυκούδη – «Σμύρνης Θυμιάματα» | Νέο album

18/04/2022

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η συνθέτρια Πηγή Λυκούδη κυκλοφόρησε πρόσφατα την καινούρια δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Σμύρνης Θυμιάματα».

Το album «Σμύρνης Θυμιάματα» περιλαμβάνει δέκα τραγούδια – ποιήματα που έχει μελοποιήσει η Πηγή Λυκούδη από την ποιητική συλλογή «Γράμματα στην Ιωνία» του Ίωνα ποιητή Γιάννη Π. Ιωαννίδη. Μία συλλογή που έχει βραβευθεί από την Εστία Νέας Σμύρνης το 1984.

Ερμηνεύουν ο Μανώλης Μητσιάς, ο Μάνος Κουτσαγγελίδης, η Μαρία Σουλτάτου και η Γεωργία Αγγέλου.

Όπως σημειώνει η συνθέτις …

«… Τα τραγούδια αυτά) υπογραμμίζουν το «Αχ!!!» που ακούστηκε από κάθε στόμα την μαύρη ώρα της καταστροφής της Σμύρνης… Αναφέρω τέσσερις στίχους του Γ. Π. Ιωαννίδη, από το έργο μας αυτό, που μίλησαν καταλυτικά μέσα μου και έγιναν πηγή έμπνευσης.

Κύριε, η πατρίδα μου η Ιωνία,

Ένα κομμάτι της Εδέμ.

Άλικο τριαντάφυλλο τ’ Απρίλη.

Τώρα στα πόδια Σου, γερμένη δέεται

για την Ειρήνη αυτού του κόσμου…»

To album «Σμύρνης Θυμιάματα» κυκλοφορεί από την FM Records.

Σημεία πώλησης: ΙΑΝΟΣ – Galerie Δημιουργών.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέρος της δισκογραφικής δουλειάς «Σμύρνης Θυμιάματα» θα αποτυπωθεί σε μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στη Σμύρνη και στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Γιώργου Χριστοδούλου, με σημαντικούς συντελεστές και σολίστες, η οποία θα ταξιδέψει στην Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=qF6yRpAFDDU


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist