Pink Floyd με τον Andriy Khlyvnyuk – “Hey Hey Rise Up” | Νέο τραγούδι

13/04/2022

To πρώτο νέο τραγούδι των θρύλων Pink Floyd, εδω και 30 χρόνια είναι γεγονός

Οι Pink Floyd μαζί με τον Andriy Khlyvnyuk των Boombox παρουσιάζουν το τραγούδι Hey Hey Rise Up. Όλα τα έσοδα απο το Hey Hey Rise Up, θα διατεθούν για την Ουκρανική ανθρωπιστική βοήθεια.

“Sláva Ukrayíni” ή αλλιώς “Δόξα στην Ουκρανία”, είναι το μήνυμα που ενώνει όλο το κόσμο και ενέπνευσε τους Pink Floyd, για το Hey Hey Rise Up.

Είναι βασισμένο σε έναν ουκρανικό ύμνο του 1914, με τίτλο “Ой у лузі червона калина” – “Το κόκκινο βιβούρνο στο λιβάδι” που τραγούδησε ακαπέλλα ο ουκρανός καλλιτέχνης Andriy Khlyvnyuk στις 24 Φεβρουαρίου σε κεντρική πλατεία του Κιέβου, ανεβάζοντας το βίντεο στο Instagram. Ο καλλιτέχνης εγκατέλειψε την περιοδεία του με το group Boombox στο οποίο ανήκει για να καταταγεί στον ουκρανικό στρατό.

Ο David Gilmour άκουσε την ερμηνεία του Andriy από το Instagram και εμπνευστηκε για την ηχογράφηση, που έγινε με τα υπόλοιπα μέλη των Pink Floyd στο σπίτι του στις 30 Μαρτίου.

Στο εικαστικό του εξώφυλλου το ηλιοτρόπιο , το εθνικό λουλούδι των Ουκρανών, ζωγραφισμένο από τον κουβανό καλλιτέχνη Yosan Leon, είναι άμεση αναφορά στην γυναίκα που μοίρασε ηλιοτρόπια στους Ρώσους στρατιώτες που ετοιμάζονταν για την εισβολή, λέγοντάς τους να κουβαλούν τους σπόρους στις τσέπες τους ώστε τα λουλούδια να ανθίσουν από τα νεκρά τους σώματα.

Το τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες είναι η πρώτη δουλειά των Pink Floyd μετά το The Division Bell του 1994.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist