Νίκος Πορτοκάλογλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – “Τι έχει μείνει απ΄τη φωτιά”

19/11/2018

Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου άφησαν το στίγμα τους σε εκείνη την δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Τερμίτες και τους Φατμέ που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.

Από την δεκαετία του ‘90 – που συνεχίζουν πια μόνοι τους – μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.

Ποτέ όμως μεταξύ τους. Μέχρι σήμερα.

Αυτό τον χειμώνα οι δύο καλλιτέχνες αποφασίζουν επιτέλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και οι παράλληλοι δρόμοι τους να συναντηθούν από τις 30/11 στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου.

Στο στούντιο ξεκίνησαν ήδη τη συνεργασία τους διασκευάζοντας και τραγουδώντας μαζί ένα παλιό εμβληματικό τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου που δίνει το κεντρικό μήνυμα και τον τίτλο της παράστασης. Ένα ερώτημα που εξακολουθεί να μένει ανοιχτό για όλους – παλιούς και νεότερους – στην ταραγμένη εποχή μας:

«Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά;»

Το τραγούδι «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά» κυκλοφορεί από την Heaven Art.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist