Πρεμιέρα απόψε στις 20.00 για το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ»

21/08/2023

Πρεμιέρα έχει απόψε Δευτέρα 21.8 στις 20.00 το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» με το ρεσιτάλ του Τζιανλούκα Λιμπερτούτσι, οργανίστα του Βικαριάτου για την Πόλη του Βατικανού στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου της Ρώμης, ο οποίος έχει δώσει συναυλίες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ εκκλησιαστικού οργάνου σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει περιλαμβάνονται έργα γνωστών συνθετών, όπως Μπαχ, Βιβάλντι και Φρεσκομπάλντι, αλλά και λιγότερο γνωστών, που καλύπτουν σχεδόν όλες τις περιόδους της μουσικής, από το 1600 μέχρι σήμερα!

Μια από τις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης είναι ότι πριν τη συναυλία, στο προαύλιο του ναού θα καλωσορίζει το κοινό ένα σύνολο πνευστών από μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Παράλληλα, σήμερα εγκαινιάζεται σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο της Αθήνας, η έκθεση «Διάσημοι Τσέχοι Συνθέτες» (ΣΜΕΤΑΝΑ / ΝΤΒΟΡΖΑΚ / ΓΙΑΝΑΤΣΕΚ / ΜΑΡΤΙΝΟΥ) του Εθνικού Μουσείου της Πράγας που παρουσιάζει τις σπουδαίες προσωπικότητες των 4 Τσέχων συνθετών, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα της λεγόμενης τσεχικής κλασικής μουσικής με επιδράσεις πέρα από τα σύνορα της χώρας τους.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Φεστιβάλ «ΑΝΩ» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Για περισσότερες πληροφορίες στο anofestival.gr


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist