Κερδίστε Προσκλήσεις για “Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ”

17/01/2017

Έπειτα από τρεις χρονιές επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα, η ομάδα “Art Vouveau” παρουσιάζει στη Σύρο την απολαυστική κωμωδία Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ. Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00.

Πρόκειται για μια εμπνευσμένη θεατρική παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι. Η ιστορία ξετυλίγεται με άξονα τις τεχνικές αφήγησης του βωβού κινηματογράφου, χαρακτηριστικά της ομάδας Art Vouveau, που δημιουργούν απίστευτα κωμικές καταστάσεις, για πολλαπλές αναγνώσεις!

Η Δανάη Τίκου σκηνοθετεί με πολλή φαντασία, σε συνεργασία με τον έμπειρο Camilo Bentancor στην επιμέλεια κίνησης, και οι πέντε ταλαντούχοι ηθοποιοί της ομάδας “Art Vouveau” ζωντανεύουν τη συναρπαστική ιστορία με αστείρευτη ενέργεια, ρυθμό και εκφραστική κίνηση -χωρίς τη χρήση λόγου- ερμηνεύοντας πολλούς εναλλασσόμενους ρόλους με καταπληκτική τεχνική και εντυπωσιακές ερμηνείες!

Όλη η παράσταση συνοδεύεται από ζωντανή μουσική πιάνου που ενώνεται με τη δράση των ηθοποιών, σε μουσική σύνθεση και εκτέλεση του Γιάννη Σελέκου.

Υπόθεση:
Σε μια μικρή, απομακρυσμένη πολιτεία, η ζωή κυλά ήρεμα… μέχρι την ημέρα που ο νεαρός βασιλιάς, σε μια συνηθισμένη περιήγησή του, πέφτει σε ένα γκρεμό, με αποτέλεσμα τα πόδια του να μην τον βαστάνε πια. Οι πιο ξακουστοί θεραπευτές, παράξενοι και εκκεντρικοί, θα τον επισκεφτούν χωρίς αποτέλεσμα. Τότε δίνει μια εξωφρενική βασιλική διαταγή: «Όλοι, υποχρεωτικά, θα περπατούν με δεκανίκια». Και έτσι γίνεται. Ο καιρός περνάει… και πλέον στην πολιτεία αυτή κάθε βήμα συνοδεύεται από τον μεταλλικό ήχο που κάνει το δεκανίκι, καθώς στηρίζει τα -αδύναμα πια- πόδια των υπάκουων ανθρώπων.
Μια μέρα όμως, ο ηλικιωμένος πλέον βασιλιάς πεθαίνει… και μια απρόσμενη επίσκεψη δίνει στους πολίτες μία και μοναδική ευκαιρία να θυμηθούν όσα με τη βία είχαν ξεχάσει!
Συντελεστές

Διασκευή: Ομάδα “Art Vouveau”
Σκηνοθεσία: Δανάη Τίκου
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Βαρδαβά
Επιμέλεια κίνησης: Camilo Bentancor
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Σελέκος
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Παληογιάννης, Αντώνης Πριμηκύρης, Δανάη Τίκου. Στο πιάνο ο Γιάννης Σελέκος.

 

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ” στο Θέατρο Απόλλων την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Ο Empneusi 107 FM σας προσφέρει 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Τα Δεκανίκια ή πως ξέμαθα να περπατώ” στο Θέατρο Απόλλων την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα μέχρι το βράδυ της Τρίτης 24 Ιανουαρίου.

UPDATE: Ο διαγωνισμός μας ολοκληρώθηκε. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή!

Οι νικητές είναι:

1. Ελένη Χατζητσολίδου

2. Λουκία Παλαιολόγου

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist