Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους | Διαδικτυακή δράση για άτομα 65+

13/10/2021

Γνωριμία με την Συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή μέσω ψηφιακού παιχνιδιού

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας του με την Seveneleven και με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, συνεχίζει για άλλη μια χρονιά την πρωτότυπη δράση «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», μια σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων σε έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, ειδικά σχεδιασμένων για άτομα άνω των 65 ετών.

Με αφετηρία επιλεγμένα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και με βάση τη μέθοδο θάλλω, oι συμμετέχοντες εξοικειώνονται βιωματικά με τον κόσμο της τέχνης, μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι.

PsifiakoPaixnidiIdrGoulandri

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της αυτοπεποίθησης, η μετάλλαξη της εσωστρέφειας σε έκφραση και η ενθάρρυνση της χρήσης ψηφιακών εργαλείων από την Τρίτη Ηλικία.

Το «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», που πραγματοποιείται μέσω Zoom, δίνει την ευκαιρία σε άτομα άνω των 65 που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας να γνωρίσουν τη Συλλογή του Ιδρύματος μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας που ανοίγει νέους δρόμους σε κόσμο που δεν έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αθήνα και να γνωρίσει τη Συλλογή από κοντά.

 

Πρώτος κύκλος συναντήσεων Zoom σε τρείς ενότητες

Ο πρώτος κύκλος συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 28 Οκτωβρίου καθώς και στις 4 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες: τα «Κοινά Σημεία» (21 Οκτωβρίου), το «Ορίζοντας το Σώμα» (28 Οκτωβρίου) και τα «Καλλιτεχνικά Ρεύματα» (4 Νοεμβρίου).

Η δράση θα επαναληφθεί στις 11, 18 και 25 Νοεμβρίου (δεύτερος κύκλος) καθώς και στις 2, 9 και 16 Δεκεμβρίου (τρίτος κύκλος). Μετά την ολοκλήρωση κάθε κύκλου, θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Κοινά σημεία
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου │19:00
Επίκεντρο της πρώτης θεματικής ενότητας είναι το Παρίσι, συγκεκριμένα δέκα καλλιτέχνες και η σχέση τους με την Πόλη του Φωτός μέσα από επιλεγμένα έργα τους από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Ορίζοντας το σώμα
Πέμπτη 28 Οκτωβρίου │19:00
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι καλλιτέχνες έχουν επιχειρήσει να απεικονίσουν την ανθρώπινη μορφή μέσα από την εικαστική δημιουργία χρησιμοποιώντας χρώματα, υλικά και τεχνικές. Στην ενότητα αυτή, στρέφουμε το βλέμμα στην πορεία της ανθρώπινης μορφής. Πώς θα αποτυπώναμε ένα σώμα σήμερα; Θα το συνθέταμε ή θα το αποδομούσαμε;

Καλλιτεχνικά Ρεύματα
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου │19:00
Τι ζωγραφίζει ένας ιμπρεσιονιστής; Πόσους κύβους χρειάζεται ο Κυβισμός; Τι πρέπει να αφαιρέσεις στην Αφαίρεση; Πόσο Ποπ μπορεί να γίνει η τέχνη; Στην τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα της δράσης, επιλέγουμε έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης και συζητάμε για καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου και του 20ου αιώνα, εξετάζοντας την επίδρασή τους στη σημερινή εποχή.

Το «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την seveneleven (Νότης Παρασκευόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλτέζου) και έχει βασιστεί στην πολυετή εμπειρία τους στον τομέα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για άτομα άνω των 65 ετών.

Μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, που υλοποιείται από την seveneleven με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

 

Πληροφορίες

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους»
Πρώτος κύκλος συναντήσεων: 21 & 28 Οκτωβρίου, 4 Νοεμβρίου
Δεύτερος κύκλος συναντήσεων: 11, 18 & 25 Νοεμβρίου
Τρίτος κύκλος συναντήσεων: 2, 9 & 16 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης: 19:00
Διάρκεια δράσης: 60-75 λεπτά
Ελεύθερη συμμετοχή με απαραίτητη την ηλεκτρονική προεγγραφή  για άτομα άνω των 65 ετών

*Η δράση απευθύνεται και σε άτομα με ήπια γνωσιακή διαταραχή κάθε ηλικίας, ενώ μπορούν επίσης να συνδέονται άτομα οποιασδήποτε ηλικιακής ομάδας, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, με σκοπό την κοινωνική συμπερίληψη των ηλικιωμένων και την ενθάρρυνση της διαγενεακής επαφής.

Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω Zoom
Έως 25 συμμετοχές ανά διαδικτυακή συνάντηση.
Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν τις πληροφορίες για τη συμμετοχή τους μέσω zoom κατά την ημέρα διεξαγωγής της δράσης, στη διεύθυνση email με την οποία πραγματοποίησαν την εγγραφή τους.
Η ίδια διεύθυνση email δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μια συμμετοχές.

 

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με κύριο σκοπό τη λειτουργία των μουσείων του στην Αθήνα και στην Άνδρο, καθώς και την προαγωγή των εικαστικών τεχνών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Το Μουσείο του Ιδρύματος στην Αθήνα σχεδιάστηκε για να στεγάσει τα έργα της Συλλογής του, στην οποία περιλαμβάνονται σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Kandinsky, Miró, Giacometti, Balthus, καθώς και έργα διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης, Takis, Chryssa, Στάμος κ.α.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist