Residential Course Recognize & Change

18/12/2019

Το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε από τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης, η εκπαίδευση Νέων Εκπαιδευτών, στο πλαίσιο του 3ου έτους του διεθνούς έργου “Recognize and Change”.

Νέοι, ηλικίας 19 – 29 ετών, καταπιάστηκαν με το θέμα των διακρίσεων καθώς και τη βία ως πιθανή συνέπειά τους. Επιπλέον, παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδεύτηκαν στην υλοποίηση εργαστηρίων σε μαθητές λυκείου και γυμνασίου και είχαν την εμπειρία της δημιουργίας ομάδας, της συνεργασίας και συμβίωσης (η εκπαίδευση περιελάμβανε μια διανυκτέρευση σε ξενώνα της Ερμούπολης).

Η συμμετοχή, η ανταπόκριση, αλλά και η αξιολόγηση των ίδιων των συμμετεχόντων φανερώνει πως η εκπαίδευση, όπως και η συνολική οργάνωση της δράσης είχε μεγάλη επιτυχία και ικανοποίηση. Να σημειωθεί ότι κατά τη χρονιά που μας πέρασε, που ήταν η δεύτερη χρονιά υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος, και είχε θέμα «διακρίσεις – διαφορετικότητα», είχε γίνει αντίστοιχη εκπαίδευση και υλοποιήθηκαν εργαστήρια (σχ. έτος 2018 – 2019) στο ΕΠΑΛ, το ΕΕΕΓΥ-Λ και το 1ο Γυμνάσιο Σύρου.

Πέρα από την εισηγήτρια και τους νέους εκπαιδευτές, τη δράση πλαισίωσαν το προσωπικό της Βαρδακείου Σχολής, κοινωνική λειτουργός και ο υπεύθυνος μέσων επικοινωνίας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και όλοι μαζί συνεχίζουμε την προετοιμασία για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων με θέμα «Η βία ως πιθανή συνέπεια των διακρίσεων» στο Γενικό Λύκειο Σύρου, στο ΕΕΕΓΥ-Λ Σύρου, στο 2ο και στο 3ο Γυμνάσιο Σύρου, με τη νέα χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο επισκεφτείτε την σελίδα: recognizeandchange.eu
Για να ενημερώνεστε για το έργο ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook & στο Instagram:
facebook.com/recognizeandchangegreece/
instagram.com/recognizeandchangegreece/


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist