Eye’s Walk Digital Festival: Ζωντανεύοντας τα Λαζαρέτα;

05/10/2021

Το Eye’s Walk περπατάει ξανά στα Λαζαρέτα της Σύρου και καλεί 10 συνοδοιπόρους να περπατήσουν μαζί μας

Reviving Lazaretta? | Ζωντανεύοντας τα Λαζαρέτα;

Ένα συμμετοχικό project με καλλιτέχνες, επισκέπτες και κατοίκους της Σύρου.

10 Πρόσωπα περνάνε απέναντι και επισκέπτονται το Λοιμοκαθαρτήριο της Σύρου. Βλέπουν την καταστροφή ενός μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς, που δεσπόζει από τα χρόνια του Αγώνα της Ανεξαρτησίας στο λιμάνι της Ερμούπολης, και ονειρεύονται το μέλλον του.

Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης Andrew Duggan παρουσιάζει τη συλλογική performance “milk+honey”, με τη συμμετοχή κατοίκων του νησιού και με την υποστήριξη του Culture Ireland. Τα κελιά του Λοιμοκαθαρτηρίου του 19ου αι. ξαναποκτούν επισκέπτες της σημερινής Πανδημίας. Τα πιο μαλακά συστατικά, το μέλι και το γάλα, ρέουν από τα χέρια τους, δημιουργούν ένα νέο ανοσοποιητικό σύστημα, νέες αρτηρίες ελπίδας προς το μέλλον.

«Άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά»

Το Eye’s Walk Digital festival θέλει, με το “Ζωντανεύοντας τα Λαζαρέτα;”, να ανοίξει το δρόμο σε δράσεις και πρωτοβουλίες που θα μετατρέψουν τα ερείπια της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε βιωμένους και αγαπημένους τόπους. Θέλουμε να σωθούν τα Λαζαρέτα και ένας τρόπος είναι να τα περπατήσουμε και να μαγευτούμε από αυτά.

Περισσότερες εικόνες από την performance του Andrew Duggan αλλά και αφηγήσεις των επισκεπτών μπορείτε να δείτε στα social media του Eye’s Walk Digital Festival:
Facebook | Instagram

Επισκεφτείτε και γνωρίστε τα Λαζαρέτα μέσα από το Project Lazaretta

*Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή για επιτόπιες συναντήσεις/ συνοδοιπορίες στα μαγικά Λαζαρέτα που χάνονται, στο [email protected].


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist