Σάσα Παπαλάμπρου – Σασπένς | Νέος Δίσκος

08/05/2024

Σάσα Παπαλάμπρου – Σασπένς

«Θα δημιουργώ απ’ τα χαλάσματα, μ’ όσα ήρθαν και κράτησαν, μ’ όσα ακόμα δεν άρχισαν…»

Η Σάσα Παπαλάμπρου, παρουσιάζει τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, με τίτλο «Σασπένς». Εάν η σύστασή της στο κοινό είχε μία «μεταλλική» αίσθηση, μέσα από το κράμα των jazz και των ελληνικών παραδοσιακών ακουσμάτων που τη διαμόρφωσαν, η μουσική της συνέχεια θα χαρακτηριζόταν ως αγωνιώδης. Μετά το CRAMA, τον πρώτο της δίσκο, στο Σασπένς αποτυπώνεται η αγωνία της να μοιραστεί όσα είδε και έμαθε ως τώρα. Σε μουσική και στίχους δικούς της, συνδυαστικά με την ευρηματική ενορχήστρωση του Θανάση Καρυπίδη, τα τραγούδια της Σάσας ηχογραφούνται στον τόπο γέννησης της, τη Δράμα, και ετοιμάζονται για μια διαδρομή έξω από τα συνήθη μουσικά σύνορα.

Ο νέος δίσκος περιλαμβάνει εννιά τραγούδια, τα οκτώ σε μουσική και στίχους δικούς της, μαζί με την προσωπική της διασκευή ενός αγαπημένου ρεμπέτικου τραγουδιού.

Στο δίσκο συμμετέχουν οι μουσικοί: Άγγελος Καλοτραπέζης στην τρομπέτα, Χάρης Ξυλάς στο άλτο και τενόρο σαξόφωνο, Σωκράτης Βότσκος στο βαρύτονο σαξόφωνο, Γιάννης Ευσταθόπουλος στην κλ. κιθάρα, Τάσος Συμεωνίδης στην ηλ. κιθάρα, Μιλτιάδης Γιαννός στο βιολοντσέλο και Θανάσης Καρυπίδης στο βιολί και τη βιόλα.

Σασπένς: « ¨Δεν ξέρω το μέλλον τί θα φέρει¨*, σίγουρα ξέρω ότι θα ήταν ωραίο να έχω – έχουμε ένα παρόν με την ένταση που του αξίζει..» Σ.Π.

*στίχος από το τραγούδι «Υπάρχει τρόπος»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Σάσα Παπαλάμπρου είναι τραγουδίστρια και πιανίστα. Έχει δίπλωμα πιάνου, πτυχίο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου της Κέρκυρας και Μεταπτυχιακό της Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα είναι καθηγήτρια φωνητικής και πιάνου, έχοντας διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου «Εκτέλεση/ Ερμηνεία της Jazz Μουσικής και νέες Τεχνολογίες». Έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Βασιλάκη, Μάνο Σαριδάκη, Τηλέμαχο Μούσα, Βαγγέλη Γερμανό, Γιάννη Κούτρα και πολλούς άλλους καλλιτέχνες της τζαζ και της ελληνικής μουσικής σκηνής. Μετά την κυκλοφορία του cd «CRAMA» παρουσιάζει αυτές τις μέρες την επόμενη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Σασπένς» σε δική της μουσική και στίχους.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist