Screen Dance, Video Workshop στη Σύρο!

14/03/2019

Screen Dance, Video Workshop στη Σύρο!
Με τη βραβευμένη video artist Αγγελίνα Βοσκοπούλου. 
Ή αλλιώς :«Πως σε ένα video ενώνονται χορός, performance, κινηματογράφος & ψηφιακές τέχνες.»

Περιγραφή εργαστηρίου
Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου, θα περάσουμε από την προβολή και ανάλυση αντίστοιχων παραδειγμάτων screendance (χορός για την κάμερα), στην ανάλυση και στην υλοποίηση αυτού του τόσο καινοτόμου video art.

Το εργαστήριο θα ενθαρρύνει τη συνεργασία, τη συζήτηση και την άσκηση μεταξύ της κάμερας του εκπαιδευόμενου και της κίνησης του χορευτή.Θα δείξει πώς η σύνθεση των δυο αυτών μέσων δημιουργεί μια μοναδική, νέα γλώσσα.
Καιρού επιτρέποντος θα εργαστούμε σε εξωτερικούς χώρους και σε εσωτερικούς χώρους εξερευνώντας τις δυνατότητες για την δημιουργία ενός ολιγόλεπτου τελικού video.

Σύνολο ωρών : 8
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Απριλίου + ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Απρ | 12:00-16:00
Kόστος συμμετοχής : 40 ευρώ και 25 ευρώ (φοιτητές/άνεργοι)

Που; Στη Σύρο*, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους δίπλα στη θάλασσα
Και στα μαγικά νεοκλασικά κτήρια.
Κράτηση θέσεων & πληροφορίες: 6974992885, |[email protected]

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζονται προηγούμενη εμπειρία και αντίστοιχες τεχνικές γνώσεις. Για το πρακτικό μέρος, είναι προτεινόμενο ο κάθε συμμετέχοντας (εάν έχει) να φέρει την δική του κάμερα και το δικό του laptop με περασμένο το premiere, το finalcut ή όποιο άλλο πρόγραμμα μοντάζ χρησιμοποιεί.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων η κράτηση είναι απαραίτητη. Η εξόφληση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί μέχρι μια ημέρα πριν την έναρξή του.
* Ρωτήστε μας για οικονομικές τιμές στα εισιτήρια πλοίου και στη διαμονή σας στη Σύρο.

Η Liz Aggiss ( dance performer, choreographer and dance film-maker)είναι επαγγελματίας στον τομέα του screen dance και καθηγητρια λέει: “ο χορός της οθόνης είναι ο χορός που γίνεται ειδικά για την κάμερα ή την οθόνη όπου η χορογραφία και η πρακτική της οθόνης ενώνονται. Πρόκειται για την επινόηση μιας γλώσσας κινήσεων που μπορεί να υπάρχει μόνο στην οθόνη και για την οθόνη. Το κύριο μέλημα είναι η κίνηση … Είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι ο χορός της οθόνης ως αναπτυσσόμενη μορφή τέχνης καλείται μερικές φορές χορός για την καμερα, τη χορογραφία οθόνης, τον χορό βίντεο ή τη χορευτική ταινία.

Λίγα λόγια για την Αγγελίνα Βοσκοπούλου:

H Αγγελίνα Βοσκοπούλου είναι απόφοιτη (BA με διάκριση) από το Τμήμα Καλών Τεχνών και Τεχνολογίας με Master in Digital Arts (Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Λονδίνου). Διδάσκει Τέχνη & Νέες Τεχνολογίες στο Αθηναϊκό Πολιτιστικό Κέντρο. Εργάζεται ως ανεξάρτητη video artist & είναι ιδρύτρια, video artist/ καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας χορού “Flux”. Δουλειά της παρουσιάστηκε στην έκδοση της VideoBiennale “VIDEOFOCUS, Stigmart10” που παρουσιάζει βιντεοκαλλιτέχνες και ανεξάρτητους δημιουργούς. Είναι μέλος της Biennale Ψηφιακής Τέχνης, στο Σάο Πάολο και μέλος του Museum of Digital Fine Arts (MoDFA). Αποτελεί πρωτοπόρο video artist με πολλές διεθνείς διακρίσεις στο κομμάτι του Dance Video Art καθώς ενσωματώνει την πλαστικότητα της κίνησης του χορού με ένα απολύτως πρωτότυπο τρόπο στο video art, αξιοποιώντας τις νέες τεχνικές με τόλμη και ποιητικότητα. Το προσωπικό στυλ στην αφήγησή της είναι απολύτως ξεχωριστό!

Φιλία Μηλιδάκη / Filia Milidaki – Curator at Cinesthesia & Eye’s Walk Digital festival
www.eyeswalk.gr
www.facebook.com/eyeswalk
m:6974992885


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist