Σε λίγες μέρες έρχεται το Discover Dogs!

07/10/2019

Η Discover Dogs, η μεγάλη γιορτή για όλους τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου επιστρέφει από τις 11 μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας. Με ελεύθερη είσοδο και parking, προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους, κηδεμόνες και φίλους του σκύλου να μας επισκεφθούν ώστε να μάθουμε μαζί τα πάντα για τον πιο πιστό μας φίλο.

Εκπαιδεύουμε υπεύθυνους κηδεμόνες

Η Discover Dogs είναι μια έκθεση που λατρεύει τους σκύλους και γι’ αυτό έχει ως βασικό σκοπό της τη σωστή ενημέρωση των κηδεμόνων και των φίλων του σκύλου, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την ευζωία του.

Όπως λένε και οι ειδικοί, πρώτα εκπαιδεύεται ο κηδεμόνας κι έπειτα ο σκύλος. Ένας μη εκπαιδευμένος κηδεμόνας δεν μπορεί να επικοινωνήσει σωστά, να διαβάσει τη γλώσσα του σκύλου του  και να δημιουργήσει μια σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης κι αφοσίωσης.

Στο Αμφιθέατρο Γνώσεων της Discover Dogs 2019, καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, εκπαιδευτές, κτηνίατροι, διατροφολόγοι, μέλη φιλοζωικών σωματείων, groomers κ.α.

θα ενημερώνουν το κοινό και θα δέχονται ερωτήσεις γύρω από το αντικείμενό τους.

Η σημασία της εκπαίδευσης, η κατάλληλη διατροφή, ο σωστός τρόπος παιχνιδιού κι εκτόνωσης, η θεραπεία με τη διαμεσολάβηση ζώων, η αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς, ο ρόλος του σκύλου στην εκπαιδευτική διαδικασία, η σχέση σκύλου και παιδιού,  οι παρεξηγημένες φυλές, το έργο φιλοζωικών σωματείων , οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των κηδεμόνων,  η αξία του σκύλου οδηγού,  η κακοποίηση ζώων και η ενδοοικογενειακή βία είναι μερικά από τα θέματα που θα θίξουν οι ομιλητές του αμφιθεάτρου σε μια κοινή προσπάθεια να γίνουμε όλοι πιο υπεύθυνοι απέναντι στο σκύλο αλλά και σε όλα τα ζώα.

Στο Αμφιθέατρο Γνώσεων της Discover Dogs θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσετε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες φυλές, όπως είναι τα Greyhound, οι Βελγικοί Ποιμενικοί, τα Μαλτέζ, τα Schnauzer , τα Yorkshire Terrier, τα Doberman, τα Irish Setter και τα Rottweiler

Φίλοι και κηδεμόνες των παραπάνω φυλών θα βρίσκονται στην ενότητα «Ανακαλύψτε τις φυλές»  για να μας ενημερώσουν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις ανάγκες τους αλλά και για να συζητήσoυμε το πώς θα τους προσφέρουμε έναν ιδανικό τρόπο ζωής.

Ακόμα περισσότερες φυλές σκύλων θα λάβουν μέρος στην έκθεση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος ο οποίος φέτος κλείνει τα 35 του  χρόνια και τα γιορτάζει μαζί μας! Κατά τη διάρκεια της Discover Dogs, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα οι 3 φθινοπωρινές Διεθνείς Εκθέσεις Μορφολογίας σκύλων, CACIB για όλες τις φυλές, του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος οι οποίες είναι ενταγμένες στο Βαθμολογικό Σύστημα. Η δε Έκθεση της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2019, θα είναι η 2η Προκριματική έκθεση για τα CRUFTS 2020 (3 x CACIB & 2nd CRUFTS QUALIFICATION).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Discover Dogs, και συγκεκριμένα στις 12 και 13 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την διοργανώτρια εταιρεία Animagroom, θα πραγματοποιηθεί και η GroomAthens 2019, ο Διεθνής Διαγωνισμός Κομμωτικής Σκύλων με ταυτόχρονα Επαγγελματικά Σεμινάρια μόνο για Groomers. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του European Groomers Association (E.G.A.) και του Ελληνικού Σωματείου Κομμωτών Σκύλων (Ε.Σ.Ε.Κ.Σ)

Στο μέρος της εμπορικής έκθεσης θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τα περίπτερα εταιρειών κι επαγγελματιών για να σας προτείνουν τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες και τα ποιοτικότερα προϊόντα. Θα ενημερωθείτε για διατροφικά προϊόντα, αξεσουάρ, υπηρεσίες grooming, ξενοδοχεία σκύλων και άλλα πολλά που μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη κι εύκολη τη ζωή του σκύλου σας αλλά και τη δική σας. Θα μπορείτε να συζητήσετε με ειδικούς για τις εξειδικευμένες ανάγκες του σκύλου σας, να συλλέξετε πολύτιμες πληροφορίες για την εκπαίδευσή του, να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών που θα συμμετάσχουν και να κερδίσετε πολλά δώρα.

Η Discover Dogs 2019 είναι ιδιαίτερα φιλική προς το παιδί  κι επενδύει στη μοναδική σχέση παιδιού και σκύλου. Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχουν πολλές δράσεις για τα παιδιά από την ομάδα Ζω.Ε.Σ. προκειμένου να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την αγάπη τους για τους σκύλους. Να μάθουν για αυτούς, να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να ξεκινήσουν σιγά σιγά να αποκτούν την αρετή της ενσυναίσθησης. Παιχνίδια, δώρα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και κατασκευές θα μετατρέψουν την έκθεση στον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας και μάθησης για το παιδί σας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη Discover Dogs 2019 θα έχουν, όπως πάντα, τα φιλοζωικά σωματεία. Στην έκθεση θα υπάρχουν ομάδες εθελοντών φιλοζωικών σωματείων που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για το πολύτιμο έργο τους και για τους τρόπους που μπορεί όποιος επιθυμεί να συμβάλλει σε αυτό. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα να εκδηλώσει κάποιος το ενδιαφέρον του για υιοθεσία και να γνωρίσει όλα τα βήματα της νόμιμης διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να γίνει κηδεμόνας και να χαρίσει μια νέα ευτυχισμένη ζωή σε ένα πρώην αδέσποτο.

Δεν φέρνω μαζί μου τον σκύλο μου!

Έκθεση για σκύλους και δεν επιτρέπονται οι σκύλοι επισκέπτες; Ναι, ακούγεται παράλογο στην αρχή αλλά σκεπτόμενοι με λίγη ενσυναίσθηση και  κατανοώντας πόσο σημαντική είναι σε κάθε περίπτωση η πρόληψη,  θα καταλάβουμε ότι είναι η σωστή απόφαση.

Μέσα στο πολυπληθές και ποικιλόμορφο κοινό της Discover Dogs θα υπάρχουν και άνθρωποι  που έρχονται για να μάθουν αλλά δεν γνωρίζουν ήδη τον σωστό τρόπο προσέγγισης  ενός σκύλου, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητικό και στρεσογόνο για τον μικρό σας φίλο.

Επίσης, στους χώρους της έκθεσης θα υπάρχει πλήθος κόσμου, πολλά παιδιά αλλά και αρκετοί σκύλοι που συμμετέχουν στις δράσεις της Discover Dogs. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί ενδέχεται να προκαλέσουν  νευρικότητα σε κάποιους σκύλους.

Ας τους σεβαστούμε λοιπόν κι ας μην παίξουμε με τα όριά τους.

Προτεραιότητα της Discover Dogs και των διοργανωτών αποτελεί η ασφάλεια όλων, σκύλων, παιδιών και ενηλίκων.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας περιμένουμε!

Δείτε το video της διοργάνωσης εδώ:

 

 

 

 

 

Μια βόλτα στους χώρους της Discover Dogs 2019 είναι μια βόλτα στον μαγικό κόσμο του σκύλου. Ελάτε να σας ξεναγήσουμε!

Όλες οι πληροφορίες στο https://www.discoverdogs.gr/
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30211 4021758 (καθημερινές 09:00 – 17:00)
Email επικοινωνίας:  [email protected]

 

Discover Dogs 2019

11-13 Οκτωβρίου 2019,

Ωρες λειτουργίας: 10.00 – 20.00

MEC Παιανίας, Λεωφόρος Λαυρίου 301

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ PARKING

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist