Σεμινάριο DECODING BALLET και ομαδικό μάθημα FASCIAL FITNESS με τη Βασιλική Καψίδου

20/12/2023

Σεμινάριο DECODING BALLET και ομαδικό μάθημα FASCIAL FITNESS με τη Βασιλική Καψίδου

DECODING BALLET
13-14 Ιανουαρίου 2024
Σάββατο, 17:30-20:00
Κυριακή, 11:30-14:00

Κόστος: 40 ευρώ
* Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί, φοιτητές-τριες, ανέργους-ες: 35 ευρώ
Διάρκεια: 5 ώρες

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: έως την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου
Δευτέρα-Πέμπτη: 16:00-21:00, Παρασκευή: 17:00-21:00, Σάββατο: 10:00-13:00
τηλέφωνο: 22810-80690
* Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού των 30 ευρώ μέχρι και τις 10/01/2024.

Το DECODING BALLET είναι μια θεμελιώδης και ριζικά προοδευτική εκπαίδευση για Δασκάλους Χορού και Χορευτές (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) τόσο του κλασικού όσο και του σύγχρονου χορού, βασισμένη στην εκπαίδευση του «human body’s blueprint». Αναπτύχθηκε από τη Βασιλική Καψίδου, Καθηγήτρια Μπαλέτου, Κινησιολόγο, Neuromechanic and Bio-energetic Fascia Integration Instructor & Specialist, με γνώσεις που προκύπτουν από πρωτοποριακές επιστημονικές ανακαλύψεις στη Νευρολογία και τη Βιοενέργεια.
Το DECODING BALLET, είναι η μοναδική, στοχευμένη και καινοτόμος μέθοδος που εκπαιδεύει τους χορευτές να μεταφράζουν (αποκωδικοποιούν) τις εντολές χορού σε όρους συμβατούς με τον εγκέφαλο (στο πλαίσιο εμβιομηχανικής/κινησιολογίας/μυολογίας) έτσι ώστε το κεντρικό νευρικό σύστημα να διεγείρει τους κατάλληλους μυς για να εκτελούν την κίνηση με ακρίβεια και χωρίς νευρομυϊκή προσπάθεια. Παράλληλα, παρέχει ένα «master key» μέσω της νευρο-μου-περιτονιακής λειτουργίας, με σκοπό να επιτευχθεί μια τεχνική υψηλού επιπέδου, να προστατευτεί το σώμα από τραυματισμούς, να αποκτήσουν μεγαλύτερη αντοχή οι μύες και οι αρθρώσεις έναντι της κόπωσης κατά την προπόνηση και το σώμα να αποκτήσει ρευστή, συνολική και εκλεπτυσμένη κίνηση.

Μακροχρόνια οφέλη
Η ενσωμάτωση της τεχνογνωσίας του DECODING BALLET στα καθημερινά trivia της διδασκαλίας και της εκπαίδευσης, προσφέρει πολυεπίπεδα οφέλη:
• υγιέστερη και πιο ανθεκτική νευρομυϊκή βάση
• ενίσχυση του νευρο-περιτονιακού δικτύου ολόκληρου του σώματος
• πρόοδος στην εκτέλεση απαιτητικών τεχνικών
• θωράκιση σώματος και προστασία από τραυματισμούς
• ενισχυμένη αντίληψη και επίγνωση σώματος και κίνησης
• ευκρίνεια, πλαστικότητα, ακρίβεια, συγχρονικότητα και αρμονία στην κίνηση και την έκφραση
• ταχύτερη ανάρρωση από έντονες προπονήσεις ή/και τραυματισμούς
• ενίσχυση αλτικότητας
• η κίνηση γίνεται πιο «ρευστή» και εκλεπτυσμένη
• οι μύες ανταποκρίνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα για μεγαλύτερες περιόδους
• άμεσα αποτελέσματα στην πρόοδο της απόδοσης μέσω της εκπαίδευσης αποκωδικοποίησης του εγκεφάλου.

FASCIAL FITNESS – ομαδικό μάθημα ενδυνάμωσης περιτονίας
Κυριακή 14 Ιανουαρίου, 10:00-11:00

Κόστος: 15 ευρώ
* Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί, φοιτητές-τριες, ανέργους-ες: 12 ευρώ
Διάρκεια: 1 ώρα

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: έως την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου
Δευτέρα-Πέμπτη: 16:00-21:00, Παρασκευή: 17:00-21:00, Σάββατο: 10:00-13:00
τηλέφωνο: 22810-80690
* Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού των 10 ευρώ μέχρι και τις 10/01/2024.

Το σώμα μας διαπερνάται από τη fascia –έναν συνδετικό ιστό, ένα δίκτυο ινών κολλαγόνου, που συνδέει και διαχωρίζει τις διάφορες δομές και όργανα.
Με τη μέθοδο Fascial Fitness, ενεργοποιείται αυτός ο συνδετικός ιστός, με αποτέλεσμα να «ζωντανεύει» και να γίνεται ακόμη πιο λειτουργικός, προσφέροντάς μας όλα τα πλεονεκτήματα που έχει ένας οργανισμός ηλικιακά νεότερος:
– ελαστικό συνδετικό ιστό, με ικανότητα αντίστασης στους τραυματισμούς
– αναδόμηση ιστού κολλαγόνου (παράγοντας νεότητας οργανισμού)
– μυϊκή τόνωση
– λεμφική αποσυμφόρηση
– δύναμη – ευλυγισία – αλτικότητα
– αύξηση της σωματικής αντίληψης

Το μάθημα Fascial Fitness σε βοηθά:
– να διορθώσεις τα προβλήματα από την καθιστική ζωή στη στάση του σώματος και να αποκτήσεις μια δυνατή και υγιή σπονδυλική στήλη, προλαμβάνοντας και τραυματισμούς
– να αρχίσεις ξανά να ανακτάς τη «χαμένη νεότητα» μέσα από ένα σφριγηλό και τονωμένο σώμα και να νιώθεις άνετα με αυτό
– να βελτιώσεις τη λειτουργία του νευρικού συστήματος (μέσα από την επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης, λόγω της διεύρυνσης των διαστημάτων ανάμεσα στους σπονδύλους από όπου ξεκινούν τα νεύρα)
– να βελτιώσεις την κίνησή σου, να γίνεις πιο αλτικός και ελαστικός στο βηματισμό σου, με μία αίσθηση ευκολίας και χάρης σε κάθε βήμα
– να αποφύγεις την ανισορροπία που προκαλεί πιέσεις και πόνους, «επανατοποθετώντας» το σώμα στη σωστή στάση
– να βελτιώσεις τη λειτουργία του κυκλοφορικού και της οξυγόνωσης του οργανισμού μέσω της αναπνοής

Όσο διατηρούμε τη fascia «ζωντανή», σε καλή κατάσταση, τόσο πιο ευλύγιστοι και ανάλαφροι θα νιώθουμε σε όλη την διάρκεια της ζωής μας. Σήμερα το δίκτυο αυτό θεωρείται ως ένα νέο αυτόνομο σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού, με καθοριστικό ρόλο τόσο στην κίνηση όσο και στη γενική υγεία.
Το Fascial Fitness είναι μια ολιστική προσέγγιση εκγύμνασης της fascia η οποία βασίζεται πάνω στην έρευνα του Dr. Robert Schleip και της ομάδας του (UlmUniversity, Γερμανία). Στις μέρες μας, η εκγύμναση της fascia είναι ένα αναπόσπαστο μέρος των κλασικών και των εναλλακτικών προγραμμάτων άσκησης, διότι δίνει την επιπλέον πληροφορία που χρειάζεται και λείπει από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης.
Προβλέπεται ότι στο μέλλον όλο και περισσότερα είδη άσκησης θα χρησιμοποιούν την εκγύμναση της fascia ως έναν αναπόσπαστο τρόπο σωματικής κίνησης.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Σεμινάριο DECODING BALLET και ομαδικό μάθημα FASCIAL FITNESS με τη Βασιλική Καψίδου

Βασιλική Καψίδου

Βασιλική Καψίδου είναι Εκπαιδεύτρια Μπαλέτου και κορυφαία Κινησιολόγος, Neuromechanic and Bio-energetic Fascia Integration Instractor & Specialist στην Ελλάδα. Με σουηδοελληνική καταγωγή, κάτοχος του πτυχίου της Εκπαιδεύτριας Χορού κλασικού και σύγχρονου χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Morianova-Trasta και με βαθιά εμπειρία ως χορεύτρια, πάντα αναζητούσε να βρει τον δρόμο που θα οδηγούσε με ασφάλεια και αναμφισβήτητα στην ολοκληρωμένη τελειότητα του χορευτή. Η επιδίωξη αυτού του προσωπικού στόχου την οδήγησε να σπουδάσει διάφορους κλάδους που σχετίζονται με την κινησιολογία και σήμερα κατέχει και τα ακόλουθα διπλώματα:
Neuromechanic & Manual Biomechanic Specialist – από τον παγκοσμίου φήμης Canadian Manual Biomechanic Specialist, Scott Forhan Εκπαιδευτής & Ειδικός Bioenergetic Fascia Testing and Integration – από την Fascia Training Academy. Η Βασιλική Καψίδου είναι από τις πρώτες Fascial Fitness Trainers στην Ελλάδα
Pilates Instructor σε κατηγορίες mat και reformer – από τον Οργανισμό Stott Pilates Canada. Μετά από πάνω από μια δεκαετία μελετών και προσωπικής έρευνας, η Βασιλική Καψίδου ανέπτυξε την εκπαίδευση DECODING BALLET ειδικά για Δασκάλους και Χορευτές – μια ριζικά προοδευτική μέθοδο που βασίζεται στον επαναπρογραμματισμό της συνάρτησης νευροπεριτονίας με σκοπό να παρέχει στους Δασκάλους Χορού και Μαθητές με ένα σχέδιο που οδηγεί σε ολοκληρωμένη αριστεία απόδοσης.
Η Βασιλική Καψίδου είναι επίσης η Ιδρύτρια του Healing – Art, ενός χώρου ενίσχυσης και φροντίδας της ισορροπίας σώματος και ψυχής, με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist