Το Serifos Sunset Race στηρίζει και φέτος το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands

29/07/2019

Το Serifos Sunset Race στηρίζει και φέτος το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, την ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες.

 

 

Στόχος του προγράμματος είναι οι πολυεπίπεδες παρεμβάσεις σε επιλεγμένα νησιά, μεταξύ αυτών και της Σερίφου, για την προστασία της θάλασσας και των ακτών, καθώς και για την ενίσχυση των κατοίκων. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανωμένους καθαρισμούς ακτών, εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες, πρόγραμμα citizen science για την ενεργοποίηση των μαθητών-ερευνητών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της θάλασσας και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

Η ομάδα του προγράμματος θα βρίσκεται στη Σέριφο από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη  17/9 για να πραγματοποιήσει καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού, εκπαιδευτικές δράσεις και ενημερωτικά προγράμματα για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, της μέρες της διοργάνωσης το Σάββατο 14/9 και την Κυριακή 15/9 θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί στις παραλίες της Βαγιάς, πριν και μετά το τέλος των δρομικών αγώνων, και του Αυλόμωνα, πριν και μετά το τέλος των αγώνων κολύμβησης. Η διοργανώτρια αρχή του Serifos Sunset Race καλεί όλους τους συμμετέχοντες να στηρίξουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια για το νησί.

Παράλληλα, εκτός από την συμμετοχή της επίσημης αθλητικής ομάδας του προγράμματος SeaChange Sports Team, θα διαμορφωθεί SeaChange Running Team που θα συμμετέχει στη διαδρομή των 5χλμ και, στο τέλος του αγώνα, θα συμμετέχει στον καθαρισμό της παραλίας της Βαγιάς. Όλα τα μέλη της SeaChange Running Team θα λάβουν ως δώρο το επαναχρησιμοποιούμενο και φιλικό προς το περιβάλλον ποτήρι SeaChange Greek Islands!

Ποτήρια SeaChange Greek Islands θα λάβουν επίσης οι νικητές των αγώνων , καθώς και όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στους παιδικούς αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης, ενώ οι εθελοντές του προγράμματος SeaChange Greek Islands θα βρίσκονται στη διαδρομή για να συγκεντρώνουν τα μπουκαλάκια των δρομέων και στο finish line για τα μπουκαλάκια και τις μπανάνες.

Το Serifos Sunset Race 2019 θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου, με αγώνες δρόμου 5,10 και 20χλμ, αγώνες κολύμβησης 750, 1500 και 3000 και παιδικούς αγώνες δρόμους και κολύμβησης. Η διοργάνωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου και με την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου και των τοπικών συλλόγων (Α.Ο. Σερίφου, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Σύνδεσμος Σεριφίων).

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist