SIFF 2017: Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου πλησιάζει!

10/07/2017

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) ξεκινά σε λίγες μέρες, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους αγαπούν τον κινηματογράφο και τη Σύρο να παρακολουθήσουν μια μοναδική επιλογή ταινιών, κινηματογραφικών δρώμενων και περφόρμανς.

Στη βραδιά έναρξής του το φεστιβάλ θα εισαγάγει τους επισκέπτες του στo φετινό του θεμα Cracking Up, με την προβολή των ταινιών Η μελαγχολία του Μωυσή του Σταν Μπράκετζ και Να ζει κανείς ή να μη ζει του Ερνστ Λούμπιτς στο Θερινό Κινηματογράφο Παλλάς της Ερμούπολης, καθώς και με την προβολή της τελευταίας ταινίας του Άγγελου Φραντζή Σύμπτωμα σε μια μοναδική προβολή στην προβλήτα Αστέρια, παρουσία του σκηνοθέτη.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

Το SIFF αναβιώνει για ακόμα μια φορά τη δημοφιλή παράδοση του ντράιβ-ιν στη Ντελαγκράτσια, με την προβολή δύο ταινιών από τη δεκαετία του 1960, και ξαναχαρίζει μια κλασική, πλην μοναδική εμπειρία, με τις ταινίες Ο Ηδονοβλεψίας του Μάικλ Πάουελ και Εφιάλτης του Ερρίκου Ανδρέου, ο οποίος και θα τιμήσει το φεστιβάλ με την παρουσία του.

Το SIFF ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τα σχέδιά του για την τελετή λήξης του φεστιβάλ, για τις ανάγκες τις οποίας μεταφέρει το κοινό του στο χώρο του Λατομείου της Σύρου και σε ένα ονειρώδες δρώμενο: το Gamelan Oneirum. Εκεί μας προσκαλεί να ορίσουμε τον κινηματογράφο με τον μοναδικό τρόπο του SIFF: Βαθιά μέσα στο βραχώδες υπογάστριο του παλιού λατομείου της Σύρου, οι περφόρμανς αψηφούν την παραδοσιακή κινηματογραφική εμπειρία – για να φέρουν στο προσκήνιο μια ορχήστρα κινούμενων εικόνων, ήχων, χορού και σκιάς – στοιχείων που διασκορπίζονται στον χώρο, περνούν φευγαλέα από στα βραχώδη τείχη και ξεγλιστρούν στον νυχτερινό ουρανό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣ ΛΗΞΗΣ

Η βραδιά αυτή περιλαμβάνει την προβολή της βωβής ταινίας Μια σελίδα για την τρέλα (1926) του Τεϊνοσούκε Κινουγκάσα η οποία θα συνοδευτεί από ζωντανό μουσικό αυτοσχεδιασμό από τον παγκοσμίως γνωστό μουσικό Yves Tumor, μια ζωντανή περφόρμανς διευρυμένου κινηματογράφου από τον Ξαβιέ Κερέλ, προβολή της ταινίας Θεοί του Μπαλί (1951) του Νίκολα Ντράκουλιτς, με ζωντανή ηχητική συνοδεία από τον Μαικ Κούπερ, καθώς και μια μοναδική μουσική παράσταση βασισμένη στην Ινδονησιακή παράδοση του γκαμελάν την οποία διοργανώνει ο μουσικός και συνθέτης Άντης Σκορδής σε συνεργασία με μουσικούς από τη Σύρο και την Αθήνα. Η βραδιά θα κλείσει με μια σειρά κινηματογραφικών περφόρμανς της Ράχα Ράισνια: Μνήμη 3 και Ναδίρ, με ζωντανή ηχητική συνοδεία από τον Παναγιώτη Μαυρίδη.

 

Το SIFF σας προκαλεί να αναθεωρήσετε για ακόμα μια φορά το τί σημαίνει φεστιβάλ, και γίνεται η αφετηρία για να εξερευνήσουμε μαζί την παράφορη, ξέφρενη και ζωογόνο δύναμη του να βλέπεις και να κάνεις σινεμά.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πρόγραμμα αλλά και τις τοποθεσίες όπου θα διεξαχθούν οι προβολές στο ψηφιακό χάρτη της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist