ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ – ΣΥΝΥΠΑΡΞΕΙΣ | Κωνσταντίνος Καταγάς – Ευάγγελος Μαραυγάκης

31/05/2022

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΣΥΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022 που διοργανώνει το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού & Τουρισμού του δήμου Σύρου-Ερμούπολης συμμετέχουμε με την Έκθεση Ζωγραφικής:

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ – ΣΥΝΥΠΑΡΞΕΙΣ
Κωνσταντίνος Καταγάς – Ευάγγελος Μαραυγάκης

Αίθουσα Ι. & Ε. ΒΑΤΗ, Πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη, Σύρος
11-06-2022 έως 02-07-2022
Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 11-06-2022 και ώρα 20.00

Συνομιλούμε και συνυπάρχουμε,
υπό την πίεση που έχει δημιουργήσει ο «λευκός» χειρισμός της φιλελεύθερης πανδημίας στις ψυχές μας, της ταπείνωσης της κοινωνικότητας και της φυσικής επαφής, τις άμουσες αυτές μέρες, παρατηρώντας την εξάλειψη της ερωτικής επικοινωνίας και του επερχόμενου στραγγαλισμού της εκφοράς κάθε πηγαίου συναισθήματος… τώρα που το «λευκό» προσδιορίζει τη συνεχή επέκταση του σκοταδιού, την ασηψία της ατομικότητας, τον εγκλωβισμό στα περιορισμένα πεδία της απάνθρωπης ταχύτητας του εφήμερου, την υποταγή σε κάθε είδους τελε-ενέργεια που οριοθετεί την καθημερινότητά μας με φόντο επιβολές, καταστροφές και πολέμους,
συνομιλούμε και συνυπάρχουμε φυσικά μέσα στο χρώμα και τους όγκους που κινητοποιεί η καθημερινότητα και επιλέγει να εκφράσει η ψυχή μας.
Η κίνηση και το βάρος του πινέλου, η διαδρομή της μελάνης, οι ροές των χρωμάτων, οι διαδοχές και οι αντανακλάσεις των τόνων, οι κουβέντες των εικόνων του νου ολοκληρώνουν τη σύνδεση των φράσεων της ψυχής μας, μέσα από τις εικαστικές προτάσεις μας, φέρουν σε επαφή συναισθήματα και αντιδράσεις μέσα από μια συνύπαρξη η οποία αρνείται το τελε-σήμερα, αρνείται τη βία και τον πόλεμο. Η ανάγκη της συνύπαρξης και οι διάλογοί μας προσπαθούν δυνητικά να μεταφερθούν στον παρατηρητή ελπίζοντας σε νέους διαλόγους μαζί του με στόχο παντοτινό την ανάδυση συναισθημάτων…

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11:00-14:00 και 19:00-21:30
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή: 19:00-22:30

Επίσκεψη ομάδων/σχολείων κλπ διάρκειας μιάς ώρας με ειδικό ραντεβού. Συνεννόηση για ορισμό ώρας και ημέρας [email protected] ή [email protected]

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΑΥΓΑΚΗ

Ο Ευάγγελος Μαραυγάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μαθήτευσε στη ζωγραφική δίπλα στον Ρωμάνο και αργότερα στην Αθήνα δίπλα στον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Καναδά Κωνσταντίνο Λάσκαρη.
Εχει πραγματοποιήσει 7 ατομικές και 5 ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, 1 ατομική στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, 4 ατομικές στη Σύρο και επίσης έργο του συμμετείχε και σε ομαδική στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.
Στα τελευταία του έργα, όσον αφορά τους πίνακες με τα τοπία, χρησιμοποιεί τον δικό του τρόπο και τη δική του χρωματική παλέτα για να αποτυπώσει αυτό που βλέπει, ενώ με τις ιδιαίτερες γυναικείες φιγούρες του θέλει να δείξει ότι ακόμη και σε μια ιδιόρρυθμη αποτύπωση εικόνας μπορεί κάποιος να ανακαλύψει κρυμμένα στοιχεία ομορφιάς.
facebook: Ευάγγελος Μαραυγάκης, [email protected]

Ευάγγελος Μαραυγάκης, χωρίς τίτλο

Ευάγγελος Μαραυγάκης, χωρίς τίτλο, 60Χ75 εκατ., Λάδι σε Fabriano χαρτί.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΑΓΑ

Ο Κωνσταντίνος Καταγάς γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι μόνιμος κάτοικος Σύρου απο το 1987. Χρησιμοποιεί τη ζωγραφική και τη γραφιστική ως μέσο έκφρασης και θε- ραπείας. Έχει διακριθεί στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης το 2005 και πήρε το πρώτο βραβείο για τη χάραξη λογοτύπου της Παγκόσμιας Ημέρας Κάκωσης Νωτιάιου Μυελού -SCI Day- από την ISCoS (International Spinal Cord Society) το 2016. Εχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές εκθέσεις στη Σύρο, 1 ατομική στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, 4 ατομικές στην Αθήνα και απο μία ατομική σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Ελευσίνα, Αρχαίες Κλεωνές και Κω. Έχει συμμετάσχει σε 4 ομαδικές εκθέσεις στη Σύρο, 1 στην Αθήνα και 2 στην Ελευσίνα με έργα του και εγκαταστάσεις του.
Το σχέδιο για τον Κωνσταντίνο Καταγά αποτελεί την αυτόματη μεταφορά των εσωτερι- κών του διεργασιών μέσω του χεριού και της μελάνης σε χαρτί αντιμετωπίζοντας ατομι- κά, κοινωνικά και πολιτικά ερεθίσματα. Μια διαρκής εσωτερική συνομιλία η οποία μετα- φέρεται μέσω της ζωγραφικής στους παρατηρητές με στόχο τη συνέχιση των διαλόγων και την ενεργοποίηση συναισθημάτων.
site on the web: restart.net.gr, [email protected]

Κωνσταντίνος Καταγάς, Θάλασσες του σκότους

Κωνσταντίνος Καταγάς, Θάλασσες του σκότους, 20Χ30 εκατ., Μελάνι σε Fabriano χαρτί, ψηφιοποίηση και ψηφιακός χρωματισμός. Έγχρωμη απόδοση 100Χ140 εκατ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist