Εντατικό σεμινάριο τεχνικής SKINNER RELEASING

07/02/2017

H τεχνική Skinner Releasing είναι μία μεταμορφωτική τεχνική χορού που δημιουργήθηκε από την Joan Skinner στην δεκαετία του 60′ στις Η.Π.Α. Καθοδηγούμενες ποιητικές εικόνες συνυφασμένες με μουσική και ήχο προκαλούν αυθόρμητη αυτοσχεδιαστική κίνηση.

Στην τεχνική αυτή χρησιμοποιούμε τα χέρια μας σε μελέτες διά της αφής και αυτό μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε εντάσεις καθώς και τυχόν κρατήματα που έχουμε στο σώμα. Έτσι ανακαλύπτουμε την ελευθερία, τη δύναμη, την ενεργητικότητα και τη μυοσκελετική ευθυγράμμιση, ακολουθώντας τη φυσική μας τάση.
Η προσέγγιση αυτή αφυπνίζει μεταμορφωτικές εμπειρίες συνείδησης αλλά και τη φαντασία. Όλα αυτά καλλιεργούνται στο κάθε μάθημα σε ατμόσφαιρα ήπια και υποστηρικτική.

Η τεχνική Skinner Releasing αποτελεί μια πρωτοπόρα προσέγγιση στον χορό, την κίνηση και τη δημιουργική διαδικασία, που εξελίχθηκε μέσα από τη βασική αρχή που υποστηρίζει πως όταν αφήνουμε να φύγει η σωματική ένταση, μπορούμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη ελευθερία, δύναμη και αμεσότητα.

Τα μαθήματα θα παρατηρούν οι εκπαιδευόμενοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων SRT του 2017 για το επίπεδο introductory.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Δηλώσεις Συμμετοχής και Πληροφορίες

Για δηλώσεις συμμετοχής (με αναφορά σε προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση ή τον χορό) και πληροφορίες:
Επικοινωνήστε με την Silke Arnold στο email: [email protected]
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist