Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – “ΔΙΑΛΟΓΟΙ” | Θέμα: Ρεμπέτικο, 27/3/19 στη Σύρο!

08/03/2019

Τι είναι οι “ΔΙΑΛΟΓΟΙ”

Μέσα από τη μηνιαία σειρά εκδηλώσεων ΔΙΑΛΟΓΟΙ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιδιώκει να παρουσιάζει ανθρώπους που με το έργο, τη δράση, το λόγο τους εμπνέουν, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικό χώρο, ενδεχομένως και χώρα, ο καθένας.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ φωτίζουν πτυχές των κύριων θεματικών στις οποίες δραστηριοποιείται το ΙΣΝ: Τέχνες και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός, και Κοινωνική Πρόνοια. Μέσω των δωρεάν και ανοιχτών για το κοινό εκδηλώσεων, το ΙΣΝ ευελπιστεί να ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από καίρια ζητήματα, να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, να παρουσιάσει ανθρώπους που εμπνέουν ένα νέο τρόπο σκέψης και να χτίσει γέφυρες συνεργασίας μεταξύ προσώπων και ομάδων, σε όλο τον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις παρουσιάζονται με μια ευέλικτη, ακόμη και διαφορετική κάθε φορά μορφή, βάσει της εκάστοτε θεματικής και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, πάνελ, συζητήσεις και παρουσιάσεις.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ είναι ελεύθεροι για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας.

Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

Ιστορία του Ρεμπέτικου

Τoν Μάρτιο οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ κάνουν ένα ταξίδι-αναδρομή στην ιστορία του ρεμπέτικου. Μουσικοί, ακαδημαϊκοί αλλά και τεχνίτες μουσικών οργάνων συζητούν για τις ρίζες και την επιρροή που άσκησε το ρεμπέτικο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, την κοινωνιολογική του αξία, την αργοπορημένη απενοχοποίησή του καθώς και τα πολιτισμικά στοιχεία που μετέφερε από άκρη σ’ άκρη του πλανήτη.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ για πρώτη φορά ταξιδεύουν και περνούν τη μέρα τους στη Σύρο, γενέτειρα του σπουδαίου Μάρκου Βαμβακάρη. Θα ακολουθήσουν σύντομα λεπτομέρειες αναφορικά με τον ακριβή τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης καθώς και πληροφορίες αναφορικά με τη μεταφορά και την πρόσβαση.

Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή εδώ:

https://www.snf.org/el/protoboulies/dialogoi/dialogoi-i-istoria-tou-rempetikou-martios-2019/


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist