Σοφία Ανδριανού – “Γιατί ποτίζω τα αγκάθια” | Νέο τραγούδι

08/12/2021

Ο πρωτοεμφανιζόμενος τραγουδοποιός Νίκος Γερακάρης συναντά την ερμηνεύτρια Σοφία Ανδριανού και κυκλοφορούν το τραγούδι “Γιατί ποτίζω τα αγκάθια”, το πρώτο δείγμα από τον επερχόμενο δίσκο ΕΡ τους.

Μια τυχαία συνάντηση στο studio στα πλαίσια ενός demo, στάθηκε η αφορμή για να γνωριστούν η Σοφία Ανδριανού με τον Νίκο Γερακάρη. Παρά τις διαφορές τους, οι ιδιαίτεροι -γεμάτοι εικόνες και στοχασμούς- στίχοι του Νίκου ενέπνευσαν την Σοφία να μπει στον ίδιο “μουσικό κήπο” και μαζί να σκάψουν, να καλλιεργήσουν και να ποτίσουν τα λουλούδια τους. Τα τραγούδια που άνθισαν είναι ο καρπός των κόπων τους και αποτελούν τον επερχόμενο δίσκο ΕΡ τους, ο οποίος ονομάζεται “Η σοφία του κόσμου”.

Το πρώτο μουσικό αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής τους συνδημιουργίας, ονομάζεται “Γιατί ποτίζω τα αγκάθια”. Πρόκειται για ένα τραγούδι όπου ο ήρωας στέκεται μπροστά στον καθρέφτη, οραματίζεται μία ζωή στην οποία αφήνεται στο μεθύσι της αγάπης, αγκαλιάζει τον φόβο για το άγνωστο και αποδέχεται το ανεξήγητο δώρο του.

Στο πρώτο τραγούδι της νέας συνεργασίας, την ιδιαίτερη ερμηνεία της έχει χαρίσει η Σοφία Ανδριανού σε στίχους και μουσική του Νίκου Γερακάρη.

Την ενορχήστρωση, ηχογράφηση, μίξη και mastering έχει κάνει ο Άκης Μουχλιανίτης και συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Αργυρόπουλος – κλασική κιθάρα, Βασίλης Παπαδόπουλος – μαντολίνο, Δήμος Πολυμέρης – ακορντεόν και Άκης Μουχλιανίτης πιάνο – πλήκτρα. Την φωτογραφία εξωφύλλου τράβηξε ο Σπύρος Θωμάς, τη φωτογραφία για το δελτίο τύπου τράβηξε ο Αλέξανδρος Κορομηλάς, την επικοινωνία ανέλαβε το Action Εστί, το video-editing ο Δημήτρης Ασημάκης, ενώ την γραφιστική εικαστική επιμέλεια είχε ο Mr. Hamilton.

Ο δίσκος ΕΡ “Η Σοφία του κόσμου” αποτυπώνει την πορεία ενός ανθρώπου που λαχταρά να ξεκολλήσει από παλιές συνήθειες και μοτίβα και να κάνει το πρώτο βήμα να αλλάξει την κατάσταση. Δεν εκφράζει απλά τα συναισθήματά του. Αναζητά στον κόσμο (έξω και μέσα του) αρετές, αξίες & θάρρος ώστε να ανοίξει τα φτερά του. Ο Νίκος Γερακάρης και η Σοφία Ανδριανού μέσα από τους δικούς τους μουσικούς δρόμους βουτούν βαθιά για να αναδυθούν σε ένα πιο φωτεινό σημείο. Ίσως γι αυτό να ποτίζουν…και τα αγκάθια τους.

Βρείτε τη Σοφία Ανδριανού στα social media:
Facebook | Instagram

Βρείτε τον Νίκο Γερακάρη στα social media:
Facebook | YouTube


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist