Σταμάτης Κραουνάκης – “Άσε με να σε σκέφτομαι” | Πρώτη μετάδοση

20/09/2021

Από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου συντονιστείτε στον Empneusi 107 FM και ακούστε σε πρώτη μετάδοση το νέο τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη με τίτλο “Άσε με να σε σκέφτομαι”.

Το νέο του τραγούδι σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη αποτελεί προάγγελο του ολοκληρωμένου, πρώτου, κύκλου τραγουδιών των δύο δημιουργών που θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Ogdoo Music Group με γενικό τίτλο “Τα Απρόοπτα”.

Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν εξαιρετικοί ερμηνευτές: Μίλτος Πασχαλίδης, Ιουλία Καραπατάκη, Σταμάτης Κραουνάκης, Θοδωρής Κοτονιάς, Ρίτα Αντωνοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Κότσιρας, Ασπασία Σρατηγού, Μανώλης Λιδάκης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελένη Δήμου.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο τραγούδι “Άσε με να σε σκέφτομαι” καταθέτει μια απαράμιλλη ερμηνεία που βρίθει από εκφραστικότητα και ευαισθησία.

Με τη θεατρικότητα που διακρίνει τόσο τη σκηνική του παρουσία, όσο και την απόδοση των τραγουδιών που επιλέγει να παρουσιάσει με τη φωνή του, αναδεικνύει τη διονυσιακή του ιδιοσυγκρασία και τη γνήσια καλλιτεχνική του υπόσταση. Δεν ερμηνεύει απλά αλλά “ζει” τον έμμετρο λόγο και γίνεται ο ήρωας του.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, σπουδαίος συνθέτης χωρίς όρια και κορυφαίος σολίστας του μπουζουκιού, μας παρουσιάζει ένα ακόμα δείγμα του ακατάβλητου δημιουργικού του χαρίσματος και μας παρουσιάζει ένα τραγούδι σπάνιας ομορφιάς.

Οι στίχοι του Νίκου Αναγνωστάκη υμνούν με πρωτοτυπία το απόλυτο του έρωτα, την ευλογία του και το “μέγα κακό”, που δίνει νόημα και περιεχόμενο στη ζωή, σε όλες τις εκφάνσεις του, στο ορμητικό σμίξιμο αλλά και στην απώλεια.

“Παράξενη ζωή έχω διαλέξει
Να στέκομαι στην άκρη μιας κλωστής
Το ταβάνι χαμηλώνει
Κι η ανάσα μου τελειώνει
Και μια φωνή μου λέει, πού πας να τσακιστείς…”

Ο λόγος του ρέει και ζωντανεύει με συνειρμικές διαδοχικές εικόνες έναν κόσμο που φθίνει και συρρικνώνεται χωρίς τη μεγεθυντική δύναμη της απόλυτης ψευδαίσθησης του έρωτα.

Το τραγούδι έχει οπτικοποιήσει με τρόπο κινηματογραφικό, που ακολουθεί τη συναισθηματική του ένταση, ο Άκης Χρήστου.

Βρείτε τον Σταμάτη Κραουνάκη στα social media:
Website | Facebook | Instagram

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist