Στην απέναντι όχθη – Νέες ημερομηνίες παράστασης

13/03/2023

Στην απέναντι όχθη

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση του καλλιτεχνικού οργανισμού Altera Pars αφιερωμένη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τις δύσκολες, αλλά και γοητευτικές ιστορίες τους, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις μελωδίες τους, που μπόλιασαν στην ελληνική κοινωνία, διαμορφώνοντας τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας.
Μια γυναίκα πρόσφυγας απ’ τη Μικρασία ξετυλίγει το νήμα της ζωής της. Η αφήγηση της ξεκινά την ώρα που 14χρονών κοριτσάκι μπαίνει σε μια βάρκα να περάσει στην απέναντι ασφαλή όχθη…στον τόπο που έμελλε να γίνει πατρίδα της, να ριζώσει και να στήσει τη ζωή της. Στο ταξίδι της αυτό σε μνήμες και εποχές δύσκολες, επίπονες και ματωμένες, αλλά και γεμάτες δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο – που μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει – τη συντροφεύουν τα τραγούδια κι οι μελωδίες της πατρίδας που άφησε πίσω και μια αφηγήτρια που παρεμβαίνει, σχολιάζει και εν τέλει συμπληρώνει το παζλ της μεγάλης αφήγησης: της ιστορίας
αποκατάστασης και προσαρμογής των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα. Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς και συμπληρώνεται με άρθρα εφημερίδων, δημοσιεύματα και ντοκουμέντα της εποχής.

Ταυτότητα παράστασης:
Έρευνα/Δραματουργία: Αγγελική Κοντού – Mίνα Χειμώνα
Σκηνοθετική επιμέλεια: Αγγελική Κοντού
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Κινησιολογική επιμέλεια: Eλβίρα Μπαρτζώκα
Κοστούμια: Βεστιάριο Frame up
Παίζουν: Mίνα Χειμώνα, Αγγελική Κοντού
Μουσικοί επί σκηνής: Απόστολος Μάρης, Δημήτρης Μαραγκός

Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ
Παραστάσεις: 21 και 22 Μαρτίου 2023
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος:10ευρώ
Εισιτήρια : www.ticketservices.gr και στο ταμείο του θεάτρου


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist