Η Ελένη Καραΐνδρου στην εκπομπή “Συναντήσεις”

12/04/2019

Αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου στις 19:00, η Ελένη Γουρνέλου συνομιλεί με την Ελένη Καραΐνδρου!

Μουσικός, συνθέτρια, συνεργάτις του Μ. Χατζηδάκι, του Θόδωρου Αγγελόπουλου αλλά και πολλών άλλων δημιουργών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γράψει μουσική για την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο Από τα σχολικά της χρόνια διακρίθηκε ως πιανίστα με πολλές προοπτικές. Σπούδασε ιστορία & αρχαιολογία στη φιλοσοφική σχολή και εθνομουσικολογία στο Παρίσι. Εκεί γνωρίστηκε & συνδέθηκε με φιλία με τη Μαρία Φαραντούρη, η οποία της έδωσε το κίνητρο να μελοποιήσει, το 1972, μια σειρά ποιημάτων του Κ.Χ. Μύρη, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία της πρώτης της ολοκληρωμένης δουλειάς, του δίσκου «Μεγάλη αγρυπνία».

Το νέο της άλμπουμ “Tous des oiseaux” κυκλοφόρησε πρόσφατα από την ECM New Series και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την AN Music και περιλαμβάνει δύο νέα έργα της συνθέτριας, τη μουσική για την παράσταση του Λιβανο-Καναδού Wajdi Mouawad, “Tous des oiseaux”, μεγάλη επιτυχία του Παρισινού Εθνικού Θεάτρου La Colline, και τη μουσική για την ταινία του Ιρανού Payman Maadi, “Bomb, a love story”, που απέσπασε υποψηφιότητα στο 12ο Asia Pacific Screen Awards.

Η Ελένη Γουρνέλου τη συνάντησε στο Μέτς και μιλήσανε για την ποίηση, τη ζωή και τη μουσική. Τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι της πορείας μιάς ολόκληρης ζωής.

Μείνετε συντονισμένοι!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist