Sunday yoga together – Masterclass με την Έφη Ψιαχούλια και τον Ναμπίλ ελ Μπαράζ

22/05/2023

SUNDAY YOGA TOGETHER

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
10:30 – 14:30

Κόστος: 25 ευρώ

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: έως την Τετάρτη 31 Μαΐου
(περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Δευτέρα-Παρασκευή 16:00-21:00 και Σάββατο 10:00-13:00, τηλέφωνο: 22810-80690
* Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού των 15 ευρώ μέχρι και τις 31/05/2023.

One morning practice
Meditation, asana, pranayama, kora music

Το πέρασμα από την άνοιξη στο καλοκαίρι αποτελεί μια δυνατή ενεργητική μετάβαση. Όλα τα φυτά, αφού έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη μορφολογική αλλαγή από τον χειμώνα στην άνοιξη, τώρα τραβούν όση περισσότερη ζέστη από τον καλοκαιρινό ήλιο για να φέρουν τη μορφή τους στη μεγαλύτερη λάμψη. Είναι εποχή κίνησης, ταχύτητας, ανάπτυξης και διεύρυνσης για φυτά και ζώα και η ενέργεια τώρα είναι ξεκάθαρα ανοδική, όπως η φλόγα ενός κεριού. Το καλοκαίρι είναι η εποχή της φωτιάς, αντιστοιχεί στο όργανο της καρδιάς και η ζέστη αυτή αναζωογονεί τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό κόσμο. Είναι η εποχή να κινηθούμε με τον ρυθμό της φύσης, δυναμικά αλλά και να φροντίσουμε επιμελώς να ισορροπούμε την ενέργεια αυτή πριν μας κάψει.
Αυτή την Κυριακή θα αφιερώσουμε χρόνο για να αφουγκραστούμε σε διαλογισμό τις αλλαγές που συντελούνται, να κινηθούμε με ρυθμό, να αναπνεύσουμε απολαυστικά και να μοιραστούμε τον ήχο, τις σιωπές αλλά και τις φωνές μας. Θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με το θώρακα και τα χέρια, θα ανοίξουμε, θα κάμψουμε και θα διευρυνθούμε ανοδικά και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η Έφη Ψιαχούλια και ο Ναμπίλ ελ Μπαράζ συνθέτουν τις τέχνες της yoga και της μουσικής σε ένα θεραπευτικό ταξίδι με όχημα το σώμα και τον ήχο. Οι δυο τους καθοδηγούν τις πρακτικές της yoga που μέρη τους συνοδεύονται από την Έφη Ψιαχούλια με τον υπέροχο ήχο της kora, της αφρικάνικης άρπας που μπορεί μαγικά να μας ταξιδεύει και την φωνή.
Η πρακτική της yoga μας οδηγεί με σταθερά βήματα στο πιο λεπτοφυές μέρος του είναι μας και όταν βυθιστούμε σε αυτό τον μαγικό εσωτερικό κόσμο μπορούμε εκεί να βρούμε μεγάλο πλούτο.
Η μουσική, με τους ήχους να γεννιούνται, να συμβαίνουν στο παρόν και να χάνονται, μας ριζώνει με έναν υπέροχα ευγενικό τρόπο στο τώρα.
Σαν οι δύο τέχνες να έχουν την ικανότητα να μας συνοδεύσουν σε αυτό το περιπετειώδες ταξίδι προς το εσωτερικό μας με την κίνηση, την αναπνοή, τη φωνή και τη μουσική να οδηγούν με ασφάλεια την εγγενή μεταμορφωτική μας δύναμη.
Θα πρέπει να έχετε μαζί σας, στρώμα yoga, πετσέτα και το νεράκι σας
Θα προσφέρεται τσάι.

Πρόγραμμα:
10:30 – 11:30 διαλογισμός & pranayama
11:30 – 13:30 πρακτική asanas & yoga flow with kora
13:30 – 14:30 shavasana with kora/mantras

Έφη Ψιαχούλια
Η Έφη Ψιαχούλια ξεκίνησε να ασχολείται με τη yoga το 2003 παράλληλα με τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική και τη μουσική. Έκτοτε εκπαιδεύεται δίπλα σε διάφορους δασκάλους στην Ελλάδα, το Μεξικό και την Ινδία. Μετά από χρόνια μαθητείας και προσωπικής πρακτικής, αποφάσισε να εμβαθύνει στη διδασκαλία της γιόγκα. Το 2010 παρακολούθησε το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων στο San Cristobal de las Casas, Μεξικό (200hrs Bhakti Yoga TTC) και το 2011, δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Mysore της Ινδίας (200hrs TTC in Integrated Ashtanga Yoga). Συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να εμπλουτίζει τις γνώσεις της στην πρακτική της γιόγκα (300hrs TTC Mindful Restorative Yoga Training, Αθήνα) αλλά και σε άλλες θεραπευτικές πρακτικές όπως το thai massage, το shiatsu και ο βελονισμός.
Η γιόγκα, το σιάτσου, ο βελονισμός και η μουσική είναι οι κύριες ασχολίες της τα τελευταία χρόνια. Με τη μουσική ασχολείται από παιδί. Έχει σπουδάσει κλασικό πιάνο και αργότερα ασχολήθηκε με κρουστά (ελληνικά παραδοσιακά, αφρικανικά και ινδικά) και το τραγούδι (παραδοσιακό ηπειρωτικό και ινδικό κλασικό τραγούδι Khayal). Με την kora, την αφρικανική άρπα, ασχολείται από το 2006 και δάσκαλος της είναι ο Ballake Sissoko.

Ναμπίλ Ελ Μπαράζ
Ο Ναμπίλ Ελ Μπαράζ είναι γεννημένος στην Αθήνα το 1982.
Το 2009 ακολούθησε το πάθος του για τον χορό και παράλληλα μυήθηκε στη yoga και στην ολιστική προσέγγιση θεραπειών. Το 2013 απέκτησε την πιστοποίησή του ως δάσκαλος yoga από την Άννα Ζώρζου στο σύστημα YogaWorks και στη συνέχεια μαθήτευσε στο πλάι του δασκάλου Timo Jimenez, για τρία χρόνια εμβαθύνοντας στην παραδοσιακή πρακτική (Ashtanga). Συνεχίζοντας την εκπαίδευσή του, το 2018 ολοκλήρωσε 1ο επίπεδο του εκπαιδευτικού προγράμματος Υοgα για παιδιά, με τη Χριστίνα Μάτση στο Flower Kids Yoga. Διαρκώς μελετά, παρακολουθεί και συμμετέχει σε μαθήματα και σεμινάρια σε σχέση με τη yoga.
Είναι ευγνώμων που το παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο μασάζ εμφανίστηκε στη ζωή του και είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στο Sunshine House με τον Till Heeg, το 2014.
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα μαθημάτων, εργαστηρίων και σεμιναρίων, μεταξύ άλλων διαλογισμό Vipassana, Shiatsu μασάζ, Ρεφλεξολογία, Wing Chun Kung Fu, Tai Chi, Qi Gong, Capoeira.
Από το 2014 ζει και εργάζεται στη Σύρο ως δάσκαλος yoga και θεραπευτής Ταϊλανδέζικου μασάζ, ενώ παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist