Απόκριες 2018 – Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής»

18/01/2018

«Αποδράστε από την καθημερινότητα, απολαύστε Κυκλαδίτικες Απόκριες στην αρχοντική Σύρο, ζήστε ένα μοναδικό ξεφάντωμα με αιγαιοπελαγίτικο αέρα!»

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, έχοντας εξασφαλίσει ένα πλούσιο αποκριάτικο πολιτιστικό πρόγραμμα, σας προσκαλεί στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής».

Ο Γεώργιος Σουρής ήταν Συριανός σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του. Χαρακτηριζόταν από την εξαιρετική ευκολία στη στιχουργία, την ιδιοφυΐα του στην εύρεση του κωμικού, το αδιάπτωτο κέφι και την καλοπροαίρετη σατιρική διάθεση.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2018 θα γίνει η επίσημη έναρξη του Συριανού Καρναβαλιού και η παρουσίαση των στολών των καρναβαλικών ομάδων. Θα ακολουθήσει live με τους “Walkman the band” μια από τις καλύτερες Party Bands που κρατά στα χέρια της την πιο επιτυχημένη συνταγή στη διασκέδαση.

Οι εκδηλώσεις θα εξαπλωθούν στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, απ’ όπου ξεκίνησε και εδραιώθηκε το Συριανό Καρναβάλι, με την αναβίωση του παραδοσιακού καρναβαλικού εθίμου τα «Ζεϊμπέκια». Το Καρναβάλι ολοκληρώνεται στις 20 Φεβρουαρίου 2018 με τη μεγάλη παρέλαση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης και τα παραδοσιακά Κούλουμα στις εξοχές της Σύρου.

Στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής», το Animasyros, το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, επιστρέφει στη φυσική του έδρα για την πραγματοποίηση εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και άτομα με αναπηρία.

Για να κατεβάσετε τον έντυπο οδηγό του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» πατήστε εδώ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist