Σωκράτης Σινόπουλος – Online Streaming από 27 Μαρτίου 2021

23/03/2021

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
QUARTET : Metamodal
Ο αρχέγονος ήχος της λύρας συναντά την jazz και τη σύγχρονη μουσική

Online Streaming
Viva.gr – 27 Μαρτίου έως 2 Απριλίου

Νέες συνθέσεις για λύρα & piano trio εμπνευσμένες από τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις παρουσιάζει το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου σε online streaming από το Half Note. Ο συνδυασμός του αρχέγονου ήχου της λύρας με το piano trio, οι εμφανείς επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική αλλά και η ποικιλομορφία αυτοσχεδιασμών που βασίζονται τόσο στη τζαζ όσο και τη σύγχρονη μουσική, συνθέτουν τον ιδιαίτερο ακουστικό χαρακτήρα του κουαρτέτου.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος σημειώνει σχετικά:
«Για εμένα το κουαρτέτο είναι η ιδανική ομάδα με την οποία μπορώ να εξερευνήσω καινούργιες συνθετικές ιδέες και νέες φόρμες, ενώ αυτό που εκτιμώ και απολαμβάνω περισσότερο είναι το ότι είμαστε σε θέση να κρατάμε τη σπίθα αναμμένη με τέτοιο τρόπο που κάθε συναυλία μας να μοιάζει σαν να είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε για να παίξουμε μουσική μαζί».

Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011, δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου, και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου. Το υλικό αυτό εκδόθηκε το 2015 με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM Records με τίτλο «Eight Winds» (ECM 2407) και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο «Metamodal» (ECM 2631) το οποίο εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2019.

Παίζουν οι μουσικοί:
Σωκράτης Σινόπουλος: Λύρα
Γιάννης Κυριμκυρίδης: Πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας: Μπάσο
Δημήτρης Εμμανουήλ: Τύμπανα
Γιάννης Σκανδάμης: Ηχοληψία

Τιμή εισιτηρίου: 10€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist