Ο διεθνής εικαστικός, σχεδιαστής και performer Φίλιππος Τσιτσόπουλος στην εκπομπή “Συναντήσεις”

25/02/2020

Αυτή την Κυριακή 01 Μαρτίου, καλεσμένος στην εκπομπή «Συναντήσεις» με την Ελένη Γουρνέλου, είναι ο διεθνής εικαστικός, σχεδιαστής και performer, Φίλιππος Τσιτσόπουλος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιός του ηθοποιού Γιώργου Τσιτσόπουλου. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης. Κινείται στον χώρο της ψηφιακής τέχνης και των εγκαταστάσεων και έχει εργαστεί στον χώρο του διαδραστικού βιωματικού θεάτρου, του video theatre και της εικαστικής θεατρικής ερμηνείας, εξερευνώντας τα όρια μεταξύ θεάτρου και ζωγραφικής από το 1990. Έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ισπανία και το Λίβερπουλ και σήμερα έχει εγκατασταθεί και ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Εκθέσεις και performances έχουν πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Αμερική και την Ελλάδα. Στις performances του που έχουν γίνει σε galleries και μουσεία απαγγέλει θεατρικά αποσπάσματα από έργα ρεπερτορίου φορώντας τις ευφάνταστες μάσκες του – έργα τέχνης- που αποτελούνται από φρούτα, λαχανικά, νεκρά ψάρια, όστρακα, κρέας, λουλούδια, ταριχευμένες πεταλούδες, δέρμα, υλικά με τα οποία καλύπτει όλο το πρόσωπό του και το σώμα του και είναι τα υλικά του έργου του.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist