Συναυλία των Echo Mediterra για την Ημέρα της Μεσογείου

24/11/2023

Το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί με συνδιοργανωτή τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης συμμετέχει στην Ημέρα της Μεσογείου με το συγκρότημα Echo Mediterra και τη μουσική συναυλία «Sounds οf Solidarity» στις 28 Νοεμβρίου στις 20:00, στο θέατρο «Ευανθία Καΐρη», με ελεύθερη είσοδο. Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Anna Lindh.

Η 28η Νοεμβρίου είναι η Ημέρα της Μεσογείου, μια ημέρα αναγνώρισης της κοινής μας ταυτότητας και κληρονομιάς. Για να τιμήσει την ημέρα αυτή, το Ίδρυμα Anna Lindh επιλέγει κάθε χρόνο έναν αριθμό οργανισμών που θα φιλοξενήσουν ταυτόχρονα μουσικές παραστάσεις σε επίπεδο κοινότητας σε όλες τις 42 μεσογειακές χώρες. Φέτος, η μουσική μας ξεφεύγει από μια απλή παράσταση- είναι μια ειλικρινής έκφραση ενότητας και μια γνήσια προσπάθεια να συνδέσουμε τους ανθρώπους μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής. Η μουσική μας θα γεφυρώσει τον πόνο και τη θλίψη μας, διαδίδοντας τους ήχους της αλληλεγγύης.

Οι Echo Mediterra αποτελούνται από τον Απόστολο Μάρη (κανονάκι), τη Μαρία Πλουμή (λαούτο), τη Γεωργία Λίτσα (σαντούρι) και την Ευτυχία Πανοπούλου (τραγούδι), τέσσερις μουσικούς που ζουν στο νησί της Σύρου και ασχολούνται με την παραδοσιακή και έθνικ μουσική. Γνωρίζονται μεταξύ τους εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ η μουσική τους εξερεύνηση των μεσογειακών ήχων και η διάθεση για δημιουργία είναι φρέσκια και φιλόδοξη. Συνεργάζονται σε παραστάσεις και συναυλίες κυρίως παραδοσιακής μουσικής με άλλους μουσικούς, αλλά τους αρέσει να ενσωματώνουν και πολυπολιτισμικά στοιχεία της μουσικής όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, μέσα από τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους. Το συγκρότημα ενώνει η αγάπη των μελών για τη μουσική, τον αυτοσχεδιασμό και τη συνεχή εξερεύνηση νέων μουσικών στοιχείων.

Το ρεπερτόριό τους ποικίλλει από παραδοσιακά τραγούδια και αραβικούς ρυθμούς μέχρι ταραντέλες της Ν. Ιταλίας και τραγούδια της Ελληνικής Ανατολής, το “Echo Mediterra” αντηχεί την πλούσια ποικιλομορφία των πολιτισμών της Μεσογείου.

#AnnaLindhFoundation #MediterraneanDay

Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί

Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη – Σύρος

Επικοινωνία:
Τηλέφωνα: 22810-80690, 6973–792685

E-mail: [email protected]

akropoditi.com/dancecentre

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist