Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου 2019

05/07/2019

Στη Σύρο, για 8η χρονιά
Ένα Φεστιβάλ, όχι μόνο για ακορντεόν!!!

Από τις 22 έως τις 27 Ιουλίου 2019, στο 8ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου, μια εβδομάδα μουσικής, χορού και αυτοσχεδιασμού με μουσικό θέμα «Swing – Jazz και Lindy Hop»! Μια εβδομάδα «Red Sock»! Μια εβδομάδα γεμάτη ρυθμό και μουσικές άρσεις! Μια μουσική εβδομάδα με καθημερινά σεμινάρια, βραδινές συναυλίες, εκθέσεις οργάνων – εργαστήρια επισκευής και άλλες όμορφες εκδηλώσεις.

Είκοσι καλλιτέχνες θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και την αγάπη τους, με περισσότερους από 80 συμμετέχοντες, χορευτές και μουσικούς, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, ακορντεονίστες, κιθαρίστες, βιολονίστες, μπασίστες, κλαρινετίστες… και βεβαίως το κοινό των συναυλιών, τους φίλους του Φεστιβάλ, τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού!

4 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ για το SWING, την ΤΖΑΖ και το LINDY HOP!

  • Η χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop, με τους Μαριάντζελα Σαλίχου και Άλεξ Παλαμίδη, θα μας εμπνεύσουν με το χορό τους, τις φιγούρες τους και την ατμόσφαιρα των κλάμπ χορού του Χάρλεμ της δεκαετίας 30-40 μαθαίνοντας μας να χορεύουμε Lindy Hop. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση, μόνο η διάθεση για χορό.
  • Ο Γιώργος Τσιατσούλης θα διδάξει τους προχωρημένους ακορντεονίστες και θα εμβαθύνει στις μουσικές έννοιες της τζαζ, του αυτοσχεδιασμού, της αρμονίας και στις ιδιαιτερότητες στη μελέτη του ακορντεόν. Απαιτούνται γνώσεις θεωρίας, αρμονίας και βασικές γνώσεις τζαζ.
  • Από τη Γαλλία, η Maryll Abbas (ακορντεόν), ο Joris Viquesnel (κιθάρα) και ο Benoît Josse (βιολί) θα παρουσιάσουν ένα Μanouche σεμινάριο, για ακορντεονίστες, κιθαρίστες, βιολονίστες, μπασίστες, κλαρινετίστες κ.α. Θα μας μάθουν να “swing-άρουμε” μοναχικά και συντροφικά. Για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ, ένα σεμινάριο με δασκάλους και άλλων οργάνων. Απευθύνεται σε μουσικούς μεσαίου επιπέδου.
  • Η Μαρία Δελή θα μας οδηγήσει στην ηχητική εξερεύνηση του αυτοσχεδιασμού με σκοπό την ελεύθερη μουσική δημιουργία. Αυτοσχεδιαστική μουσική χωρίς ύφος, είδος και φόρμα… αυτοσχεδιασμός από τη φύση του. Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σ’ όλα τα όργανα και σ’ όλα τα επίπεδα.

Γενικές πληροφορίες σεμιναρίων:

  • Διάρκεια: 15 ώρες/σεμινάριο, δηλαδή 3 ώρες/ημέρα/ σεμινάριο
  • Κόστος: 100€/ ένα σεμινάριο ή 180€/ δύο σεμινάρια 
  • Παρουσίαση σεμιναρίων: Σάββατο 27/7 στον πεζόδρομο της Ερμούπολης
  • Ηλεκτρονική εγγραφή: Μέχρι 01/07/2019 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://syrosaccordionfestival.com/EL/seminaria-2019/

6 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ στον Φοίνικα, την Ποσειδωνία, την Ερμούπολη και τα Χρούσσα!

Τρία σύγχρονα μουσικά σχήματα του Manouche Swing εμφανίζονται στο Φεστιβάλ:

22/7 στο Φοίνικα: Το πενταμελές μουσικό σχήμα Je swing με το θρυλικό ρεπερτόριο του Django Reinhardt

23/7 στην Ποσειδωνία: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το γαλλικό Maryll Abbas Trio με μια γαλλόφωνη βραδιά swing.

26/7 στα Χρούσσα: Το πολύ γνωστό ελληνικό μουσικό σχήμα Gadjo Dilo συνδυάζει το τσιγγάνικο Manouche Swing και διασκευάζει αγαπημένα, ελληνικά τραγούδια.

Και… επίσης,

24/7 στην Ερμούπολη: Το ντουέτο Anámnezy με συνθέσεις και θέματα εμπνευσμένα από τους ουρανούς της Αργεντινής, της Γαλλίας και της Ελλάδας

25/7 στην Ποσειδωνία: Η «παραδοσιακή μας» Ανοιχτή Μουσική Σκηνή με πολλούς μουσικούς και πολλές μουσικές εκπλήξεις.27/7 στον πεζόδρομο της Ερμούπολης: Το φεστιβάλ γιορτάζει και ολοκληρώνεται με μουσικές, μουσικούς, χορούς και χορευτές στον δρόμο και με μοναδικές χορευτικές στιγμές swing party, σε αγαπημένες μουσικές από τα ‘20s μέχρι και τα ‘50s και εντυπωσιακές φιγούρες με τους Athens Lindy Hop!

*Από τη Δευτέρα έως και το Σαββάτο, θα λειτουργεί στο κατασκηνωτικό κέντρο “Άγιος Παύλος” Έκθεση Οργάνων και Εργαστήριο Επισκευής για ακορντεόν.
** Θα παρουσιαστεί επίσης η διαδραστική μουσικοχορευτική παράσταση «…Ένα υποβρύχιο ταξιδεύει…» από την καλλιτεχνική ομάδα «Πεντόβολο» για παιδιά 2-9 ετών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -8o Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου 2019


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist