Syros GrEATings

18/08/2016

Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού της Σύρου

Τι γεύση έχει τελικά η κουζίνα της Σύρου;

16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ γαστρονομικού πολιτισμού της Σύρου “Syros GrEATings”, μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Συλλόγου Επαγγελματιών Επισιτισμού Σύρου “Τερψιχόρη”, με την υποστήριξη του δικτύου Aegean Cuisine.

Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες καλούνται να γνωρίσουν τη Συριανή κουζίνα, ένα συνδυασμό παραδοσιακών γεύσεων με κοσμοπολίτικη αύρα και με τα ξεχωριστά τοπικά συστατικά της γης και της θάλασσας. Η Συριανή γαστρονομική κουλτούρα είναι έτοιμη να ενθουσιάσει.

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ

Τα 17 εστιατόρια του δικτύου Aegean Cuisine στην Ερμούπολη και τα χωριά του νησιού θα προσφέρουν παράλληλα με τα μενού τους καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου ειδικά μενού με πιάτα που εμπνέονται από τη γαστρονομική παράδοση της Σύρου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Φάτε μάτια Σύρο” από τα μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας-Κινηματογράφου Σύρου αποτυπώνοντας τη γαστρονομική κουλτούρα του νησιού, στην κεντρική είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, καθώς και έκθεση για την ιστορία του συριανού λουκουμιού στο Βιομηχανικό Μουσείο.

Το απόγευμα του Σαββάτου 17/09 από τις 17:00 έως τις 21:30, ο θερινός κινηματογράφος “Παλλάς”, μεταμορφώνεται για να υποδεχθεί live μαγειρέματα και έκθεση τοπικών προϊόντων. Οι chefs των εστιατορίων του δικτύου Aegean Cuisine στη Σύρο αλλά και guest chefs μαγειρεύουν συριανή κουζίνα για το κοινό και οι τοπικοί παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους.

Την Κυριακή 18/09 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Ελληνικού πρωινού της Σύρου στο κυλικείο του Δημαρχιακού Μεγάρου, σε μια εκδήλωση η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί ώστε να είναι διαθέσιμη προς παρακολούθηση από το ευρύ κοινό και όλους τους ενδιαφερόμενους.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο νησί μια ομάδα έγκριτων δημοσιογράφων οινο-γαστρονομίας και ειδικών του χώρου, προκειμένου να παρακολουθήσουν μέσα από ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα το τριήμερο φεστιβάλ και να γίνουν πρέσβεις του “Syros GrEATings”.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να μπείτε στη σελίδα του φεστιβάλ, εδώ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist