Σύρος Πολιτισμός 2016

22/07/2016

To καλοκαίρι έφτασε και το φετινό “Σύρος Πολιτισμός” κάνει το συνδυασμό διακοπών και ψυχαγωγίας στη Σύρο, ακόμα πιο ελκυστικό, με μία πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ένα φεστιβάλ – θεσμός, το οποίο μέσα από καλλιτεχνικά δρώμενα προβάλλει την ιστορία και τον ιδιαίτερο πολιτισμό του νησιού.

Από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο η Σύρος γεμίζει με μουσικές συναυλίες, θέατρο, χορό, όπερα, εικαστικές εκθέσεις, αφιερώματα και σεμινάρια, ενώ δε μπορούμε να παραλείψουμε τα θεματικά φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων, έχουν ήδη ξεχωρίσει τα προηγούμενα χρόνια το Φεστιβάλ Χορού Dance Fest Akropoditi, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου (S.I.F.F.), το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, ενώ το βλέμμα όλων στρέφεται στο 1ο Ρεμπέτικο Φεστιβάλ “Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη”. Πέντε ημέρες αφιερωμένες στο ρεμπέτικο τραγούδι και το Μάρκο Βαμβακάρη, με παραστάσεις, εκθέσεις, διαλέξεις και μουσικές βραδιές, και με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία “Rembetiko Unplugged” με το Γιώργο Νταλάρα.

Και φυσικά δεν είναι λίγοι οι αγαπημένοι καλλιτέχνες που θα βρεθούν και φέτος το καλοκαίρι στη Σύρο: ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Παύλος Παυλίδης, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και πολλοί ακόμα.

Ο Empneusi 107 FM είναι χορηγός επικοινωνίας όλου του φεστιβάλ, οπότε μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist