Τάσος Γεωργόπουλος & Rebeletiko – Φαίδρα | Νέο Album

07/06/2023

Ο Τάσος Γεωργόπουλος και οι Rebeletiko παρουσιάζουν τo νέο τους album με τίτλο «Φαίδρα» για το οποίο συνέπραξαν με πάνω από τριάντα Έλληνες μουσικούς και ερμηνευτές για να το ολοκληρώσουν.

Ο τίτλος «Φαίδρα» συνοψίζει την ανάγκη της ανθρώπινης φύσης για τα ανομολόγητα πάθη που οδηγούν σε ακραίες μορφές έκφρασης.

Η Φαίδρα σαν μυθικό πρόσωπο υπήρξε πηγή έμπνευσης για πολλούς και έδωσε και στους Rebeletiko την αφορμή να εξερευνήσουν νέους δρόμους του μουσικού τους πάθους.

Σκέψεις και μουσικές που έμεναν για χρόνια στο μυαλό τους, ακριβώς όπως το ανομολόγητο πάθος της Φαίδρας, και μετουσιώθηκαν σε οκτώ τραγούδια και δύο ορχηστρικές συνθέσεις.

Χρησιμοποιήθηκαν ήχοι φωτεινοί και μεγάλες ρυθμικές “επιφάνειες” για να στηριχθούν τα θέματα. Η ενορχήστρωση προσπάθησε να κρατήσει το χαρακτήρα που έχει το σχήμα των Rebeletiko και να ενσωματώσει την ενεργητική διάθεσή τους για σχηματισμούς νέων προοπτικών στην ελληνική μουσική παράδοση.

Τραγουδούν οι Σοφία Μέρμηγκα, Βιολέτα Ίκαρη, Τάσος Γιαννούσης, Τάσος Γεωργόπουλος, Χρυσή Παπαγιαννούλη, Αρετή Κετιμέ, Bάσω Νικολάκου, Ρία Ελληνίδου και Αντώνης Κυρίτσης.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist