Τερέζα Καζιτόρη feat. Ελένη Αληφραγκή – « Ευχή » | Νέο Τραγούδι

30/05/2024

Τερέζα Καζιτόρη feat. Ελένη Αληφραγκή – « Ευχή »

Η Τερέζα Καζιτόρη είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια και το παραμυθένιο “Ευχή” είναι το νέο της τραγούδι με τη συμμετοχή της Ελένης Αληφραγκή – ένα τραγούδι σχεδόν acapella με σαφείς επιρροές από το παραδοσικό μας τραγούδι. Ένα τραγούδι που συνοδεύεται και με την αντίστοιχη εικόνα, με μία υπέροχη χορογραφία της Αφροδίτης Καλαφάτη πάνω στη θάλασσα.

Μας λέει η ίδια για την έμπνευση: “Το τραγούδι προέκυψε εντελώς απρόσμενα μια καλοκαιρινή νύχτα στη θέα ενός υπέροχου τοπίου που είχε πρωταγωνιστή τη θάλασσα. Ήμουν σε ένα παραμυθένιο μέρος, θα έλεγες βγαλμένο από τη μυθολογία… Ήθελα να βουτήξω να γίνω μέρος της μυστηριακής εικόνας αλλά οι συνθήκες δε μου το επέτρεπαν. Ήμουν με παρέα, ήμουν σε μαγαζί με κόσμο, ήμουν ντυμένη…θα έπρεπε να βουτήξω με τα ρούχα αλλά σκέφτηκα ότι ήμουν μεγάλη για τέτοιες τρέλες. Άρχισα να αναπολώ με νοσταλγία τα εφηβικά μου χρόνια που μπορούσα να γίνω το παραμύθι μου χωρίς ντροπή. Έτσι έγραψα ένα κείμενο, μια ωδή προς την ελευθερία με τη δικαιολογία της νεανικής τρέλας και του αυθορμητισμού…το κείμενο έγινε στίχοι και οι στίχοι τραγούδι. Το αφιερώνω σε όλες εκείνες τις στιγμές που καταπιέσαμε το παιδί που έχουμε μέσα μας.»

Η Τερέζα τελείωσε το Θέατρο Τέχνης το 2019 ενώ έχει διδαχθεί μοντέρνο και κλασικό τραγούδι, musical, παίζει κιθάρα και γράφει μουσική. Ξεκίνησε να εργάζεται ως τραγουδίστρια από 18 ετών: ενώ σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά παράλληλα έκανε εμφανίσεις σε μαγαζιά και σκηνές της Αθήνας και όχι μόνο. Συνεργάστηκε με τον Μάριο Στρόφαλη, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και την Ευσταθία και έχει δική της μπάντα με την οποία πραγματοποιεί εμφανίσεις. Με το θέατρο η επαφή της ήταν “ξαφνικός έρωτας”… Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης και ακολούθησαν πολλά σεμινάρια. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις ανάμεσά τους τα «Νο Name’s Myth», «Εκκλησιάσουζες Λαϊκή Οπερέτα» (κείμενο του Αριστοφάνη και διασκευή του Σταμάτη Κραουνάκη και της Μαριάννας Κάλμπαρη), «Ο Φιλάργυρος» (του Μολιέρου), «Contra Τempo» (περιοδεία του Κρατικού θεάτρου – Κ.Θ.Β.Ε) κ.α. Παράλληλα με τις παραστάσεις κάνει μεταπτυχιακό πάνω στην οργάνωση και διοίκηση χώρων τέχνης και πολιτισμού.

Το καλοκαίρι του 2024 τα νέα της τραγούδια, όσα έγραφε και κράταγε στο συρτάρι τα τελευταία χρόνια, αρχίζουν να βγαίνουν στο φως, με πρώτο το υπέροχο “Ευχή

CREDITS
Μουσική, Στίχοι: Τερέζα Καζιτόρη
Φωνή: Τερέζα Καζιτόρη, Ελένη Αλιφραγκή
Παραγωγή, Ενορχήστρωση, Μίξη, Mastering: Παντελής Πέτρου – Taurus Productions

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Χoρογραφία: Αφροδίτη Καλαφάτη Εικονοληψία: Δημήτρης Γεωργοσόπουλος Μοντάζ: Στέλιος Καζιτόρης Styling: Βάσω Χρήστου Χορεύουν: Ξένη Βασιλάκη, Αθηνά Ροδίτου, Αφροδίτη Καλαφάτη, Ελένη Αλιφραγκή, Τερέζα Καζιτόρη


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist