Τεχνικές ανάδειξης και ψηφιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς | Εκπαιδευτικό σεμινάριο

01/11/2021

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς – Ρόδος, παίρνουν μια εξαιρετική πρωτοβουλία και συνδιοργανώνουν, για την Ελλάδα, μαζί με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού – Περιβάλλοντος και Επιστημών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί η επόμενη γενιά επιστημόνων υψηλής εξειδίκευσης, σε θέματα διάσωσης και συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με μη καταστροφικές τεχνικές.

Για το σκοπό αυτό, διοργανώνεται, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, στη Σύρο (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σύρου Ερμούπολης – Αίθουσα “Ι. Ρίτσου”, το Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, εξιδεικευμένο διήμερο Σεμινάριο/Εργαστήριο, με τίτλο: “Νέες τεχνολογίες στις ανθρωπιστικές επιστήμες- εξειδικευμένη εκπαίδευση στις τεχνικές ανάδειξης και ψηφιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς με μη καταστροφικές μεθόδους”.

Η Δράση αυτή υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, και τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Σύρου.

 

Στο Σεμινάριο / Εργαστήριο, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα εκπαιδευτούν επιστήμονες που ασχολούνται με την μελέτη, έρευνα , καταγραφή, ψηφιοποίηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που κατοικούν και εργάζονται στην περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το σεμινάριο/εργαστήριο αφορά: Αρχαιολόγους, Συντηρητές έργων τέχνης, Ιστορικούς τέχνης, φοιτητές από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, φοιτητές από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Συστημάτων, Φυσικούς, Χημικούς, ανεξάρτητους ερευνητές-επιστήμονες, Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπεύθυνους δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών μουσείων, βιβλιοθηκών, εργαστηρίων κ.α.

Η εκπαίδευση αφορά περιορισμένο αριθμό εκπαιδευόμενων (20 άτομα), λόγω πρακτικών εφαρμογών και μετρήσεων, οι οποίοι και πρέπει έγκαιρα να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής πατώντας ΕΔΩ, στην πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Θα δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευόμενους.

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist