Θανάσης Σκαργιώτης – “Πουλιά της λήθης” | Νέο τραγούδι

03/03/2020

Ο Θανάσης Σκαργιώτης μας συστήθηκε πέρσι με τα πρώτα του τραγούδια που κυκλοφόρησαν στο album “Με του τρελού τα σύνεργα”, σε επιμέλεια παραγωγής και ενορχήστρωση του συνθέτη Γιώργου Ανδρέου, που τον ξεχώρισε και τον βοήθησε να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.

Στο νέο του τραγούδι, τα “Πουλιά της Λήθης” συνεργάζεται με έναν άλλο κορυφαίο παραγωγό και σολίστ των πνευστών, τον Θύμιο Παπαδόπουλο.

Είναι ένα τραγούδι που συνέθεσε πάνω σε στίχους του πατέρα του γνωστού συγγραφέα Μάνθου Σκαργιώτη, σε ηπειρώτικο ρυθμό, απόρροια της καταγωγής του από τα Ιωάννινα.

Το κλαρίνο “ζωγραφίζει” δίνοντας το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του τραγουδιού, που έχει έντονα νεο-παραδοσιακά στοιχεία.

“Το τραγούδι αυτό γράφτηκε πριν από περίπου δώδεκα – δεκατρία χρόνια. Κάποια στιγμή αργότερα πήρε την τελική του μορφή. Δεν ξέρω γιατί δεν το είχα εκδώσει νωρίτερα, μάλλον περίμενα την κατάλληλη στιγμή και τους κατάλληλους ανθρώπους. Ο Θύμιος είναι ένας από αυτούς… Είναι το αγαπημένο μου και το ακούτε όπως ακριβώς το είχα φανταστεί. Κουβαλάει τα χρώματα από τη μία μου πατρίδα, την Ήπειρο, κουβαλάει μνήμες, αρώματα, ανέμους και την αθωότητα ενός μικρού παιδιού…ελπίζω να το αγαπήσετε και εσείς. Καλή ακρόαση.”

Θανάσης Σκαργιώτης


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist