Θανάσης Χουλιαράς – Θοδωρής Καρέλλας – “Κακή Φωτιά” | Νέος δίσκος

21/01/2021

«Κακή φωτιά» τιτλοφορείται το νέο ψηφιακό άλμπουμ του ερμηνευτή Θανάση Χουλιαρά που περιλαμβάνει έντεκα ποιήματα σημαντικών Ελλήνων ποιητών σε μελοποίηση του συνθέτη και τραγουδοποιού Θοδωρή Καρέλλα και τη συμμετοχή του Μίλτου Πασχαλίδη και αποτελεί το πρώτο μέρος μιας ολοκληρωμένης συνθετικής εργασίας του Θοδωρή Καρέλλα, με γενικό τίτλο «Δοκιμασία».

Η ποίηση τοποθετείται στο προσκήνιο ως το «κατεξοχήν αεικίνητο» μέσα από τα επιλεγμένα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, του Γιώργου Σεφέρη, του Κωστή Παλαμά, του Κώστα Καρυωτάκη, του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Μενέλαου Λουντέμη, του Κώστα Ουράνη και του Φώτη Αγγουλέ, σε μια προσπάθεια νέας ανάγνωσης μέσα από την μελοποιητική εφευρετικότητα, την τόλμη αλλά και τον σεβασμό των συντελεστών του άλμπουμ.

Στην έναρξη του 2021, ο Θανάσης Χουλιαράς και ο Θοδωρής Καρέλλας διαλέγουν τον λόγο των σπουδαίων ποιητών μας ως την στιβαρή αφετηρία – επιστροφή στη βάση μας, για ένα νέο μουσικό ταξίδι στοχασμού πάνω στα ζητήματα του ανθρώπου.

Ο Θανάσης Χουλιαράς μέσα από το άλμπουμ αυτό, αποδεικνύει ότι ενώ ανήκει στην κατηγορία των ερμηνευτών που βαδίζει πάνω στο βαθύ ίχνος των μεγάλων μας τραγουδιστών, καταφέρνει να προσθέτει διαρκώς νέα ερμηνευτικά στοιχεία, αποτέλεσμα της πολυσχιδούς καλλιτεχνικής του δραστηριότητας. Τον γνωρίσαμε ως τραγουδιστή του συγκροτήματος «KollektivA», μέσα από μουσικοθεατρικές παραστάσεις και musical αλλά και από την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά «Δεν έχει θαύματα εδώ».

Ο συνθέτης Θοδωρής Καρέλλας γράφει: «Μέχρι στιγμής, οποιαδήποτε κι αν ήταν η αναζήτησή μου, λίγο έως πολύ, η ποίηση με έχει λυτρώσει. Και πολλές είναι οι φορές που με πηγαίνει πολύ «μακριά». Κι επειδή αυτό το «μακριά» δεν είναι μονάχα προσωπική υπόθεση – δεν θα έπρεπε – αυτός είναι και ο λόγος που καταθέτω αυτά τα τραγούδια. Βρες τα μηνύματα, ψάξε την ποίηση, ζήσε ποιητικά».

Οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών, άλλοτε επιβλητικά πληθωρικές και άλλοτε απέριττα απογυμνωμένες, είναι του Δημήτρη Ανδρονιάδη, ενώ στο άλμπουμ ξεχωρίζει και η συμμετοχή του αγαπημένου τραγουδοποιού και τραγουδιστή Μίλτου Πασχαλίδη στο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη «Ο γυρισμός του ξενιτεμένου».

Μουσική: Θοδωρής Καρέλλας
Ερμηνεία: Θανάσης Χουλιαράς
Συμμετέχει ο Μίλτος Πασχαλίδης
Ενορχήστρωση/Παραγωγή: Δημήτρης Ανδρονιάδης
Ηχοληψία: Δημήτρης Ανδρονιάδης/Μιχάλης Σκαράκης
Μίξη: Μιχάλης Σκαράκης (Studio 133)
Mastering: Νάσος Νομικός (VU Productions Studio)

Εξώφυλλο: Ανδρέας Ζέης

Track list
1. Κακή Φωτιά (Ποίηση: Κωστής Παλαμάς)
2. Ο γυρισμός του ξενιτεμένου (Ποίηση: Γιώργος Σεφέρης)
3. Ερωτικά IV (Ποίηση: Κώστας Ουράνης)
4. Τι νέοι που φτάσαμε εδώ (Ποίηση: Κώστας Καρυωτάκης)
5. Too late (Ποίηση: Κώστας Ουράνης)
6. Καίγονται (Ποίηση: Φώτης Αγγουλές)
7. Ο Γκρεμιστής (Ποίηση: Κωστής Παλαμάς)
8. Το αληθινό μας ρούχο (Ποίηση: Μενέλαος Λουντέμης)
9. Αφιέρωμα (Η πεταλούδα) (Ποίηση: Κώστας Καρυωτάκης)
10. Η Πόλις (Ποίηση: Κωνσταντίνος Καβάφης)
11. Δοκιμασία (Ποίηση: Γιάννης Ρίτσος)

Σύντομα διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist