The puzzle is cast – “Severed Hand_Iron Hook” (feat. Σωτήρης Δεμπόνος & Αντώνης Λιβιεράτος)

15/04/2021

Παρασκευή 16/4/2021: Το έβδομο digital single & video του project “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast. Μια εξ αποστάσεως συνεργασία καλλιτεχνών της Puzzlemusik.

Ολοκληρώνεται η πρώτη ενότητα του project “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast με την κυκλοφορία του 7ου single της σειράς. Το Severed H A N D _ Iron Hook (feat. Σωτήρης Δεμπόνος & Αντώνης Λιβεριάτος) κυκλοφορεί αυτήν την Παρασκευή 16 Απριλίου. Το project παραμένει ενεργό. Στο πλαίσιο του ετοιμάζονται και άλλα κομμάτια. Τόσο τα singles που προηγήθηκαν όσο και τα νέα κομμάτια θα κυκλοφορήσουν όλα μαζί σε μορφή άλμπουμ (CD & Streaming / Download) αργότερα μέσα στο 2021.

Tο 7ο αυτό single της σειράς “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast είναι αυτή τη φορά ο συνθέτης και πολυοργανίστας Αντώνης Λιβιεράτος που παραδίδει ένα πιανιστικό θέμα στον Σωτήρη Δεμπόνο προς ανα-σύνθεση και επεξεργασία.
Το project είναι τέτοιο που η ίδια η φύση του, του επιτρέπει να αναπτύσσεται εν μέσω lockdown, καθώς οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν συνεργάζονται από απόσταση και με όποια μέσα διαθέτουν στον χώρο τους. Μέχρι τώρα κυκλοφορούσε ένα single (συνοδευόμενο από βίντεο) κάθε 2η Παρασκευή. Όλα τα singles – μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια που θα προκύψουν από την συνέχεια του project στο επόμενο διάστημα – θα συμπεριληφθούν στο άλμπουμ “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2021.

Στο πλαίσιο της πρώτης ενότητας του project κυκλοφόρησαν τα εξής singles:
22/1 “Ο RIF” Γιώργος Κοντραφούρης
5/2 “The Laughings Heart” Τρύφων Λάζος
19/2 “Bell-Like Ear” Playground Theory
5/3  “Celestial Lung” Γιάννης  Κασέτας
19/3 “Eye” Χρήστος Αλεξόπουλος
2/4 “Finger-painted Landscape” Theo Kapilidis 

Ημέρα κυκλοφορίας του Severed H A N D _ Iron Hook (feat. Σωτήρης Δεμπόνος & Αντώνης Λιβιεράτος):
Παρασκευή 16 Απριλίου σε Spotify, iTunes, Deezer, Tidal και πολλές άλλες streaming & download ψηφιακές πλατφόρμες και σε video-clip στο YouTube. Για την προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 12 το μεσημέρι της ημέρας κυκλοφορίας (16/4/2021) συντονιστέιτε εδώ:

“Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast:
Ιδέα – Σύλληψη – Παραγωγή: Σωτήρης Δεμπόνος & Χρήστος Αλεξόπουλος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια project: Χρήστος Αλεξόπουλος
Video: Σωτήρης Δεμπόνος

Στο Severed Ηand _ Iron Hook παίζουν:
Αντώνης Λιβιεράτος: Πιάνο
Σωτήρης Δεμπόνος: Κλασική κιθάρα ,”Din is noise” soft synth & mix

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Αντώνη Λιβιεράτου: Το άλμπουμ “4 1/2” (2018, CD και streaming / download).
Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Σωτήρη Δεμπόνου:  το soundtrack της ταινίας  του Μίνωα Νικολακάκη “Άλυτη / Entwined” (Μάιος 2020 σε CD και streaming / download & Σεπτέμβριος 2020 σε βινύλιο).
Λίγα λόγια για το project “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast:

Λίγα λόγια για  το project  “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast:
Την άνοιξη κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown η θεωρητική συζήτηση για το τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να βραχυκυκλώσουμε τις απολήξεις του οπτικού νεύρου και να διοχετεύσουμε το ηλεκτρικό τους σήμα και προς τα σημεία που ο εγκέφαλος υποδέχεται τα ακουστικά ερεθίσματα, οδήγησε στην αρχική σύλληψη του project Psychoacoustic Eye. H υλοποίησή του άρχισε κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown από το φθινόπωρο του 2020 και μετά. Η ιδέα ήταν απλή: ένας καλλιτέχνης της Puzzlemusik ηχογραφεί στο σπίτι του – με όποια μέσα τυχαίνει να διαθέτει, με χαλαρή διάθεση και χωρίς πολύ σκέψη – ένα κανάλι ήχου σύντομης διάρκειας. Το κανάλι φτάνει στα χέρια του Σωτήρη Δεμπόνου ο οποίος το επεξεργάζεται, προσθέτοντας, αφαιρώντας και δημιουργώντας τελικά κάτι τελείως διαφορετικό το οποίο όμως με κάποιο τρόπο διατηρεί το αρχικό πνεύμα της μουσικής. Στη συνέχεια δημιουργείται ένα συνοδευτικό video, χωρίς γυρίσματα, με χρήση αποκλειστικά ηλεκτρονικών μέσων, που αναπαριστά τις αντιδράσεις ενός “ματιού” που “ακούει” την μουσική.

Κάθε δεύτερη Παρασκευή κυκλοφορεί ένα κομμάτι του project ως digital single στις streaming & download πλατφόρμες, συνοδευόμενο από το video του στο YouTube. Το project ολοκλήρωσε την πρώτη ενότητα του τον Απρίλιο του 2021 έχοντας παρουσιάσει ως single 7 κομμάτια. Την άνοιξη και το καλοκαίρι θα ετοιμαστούν και άλλα κομμάτια τα οποία μαζί με τα προηγούμενα singles θα κυκλοφορήσουν ως άλμπουμ, σε cd & streaming/download το φθινόπωρο του 2021.

Βρείτε τον Σωτήρη Δεμπόνο στα social media:
Site | YouTube

Βρείτε τον Αντώνη Λιβιεράτο στα social media:
Facebook | Youtube

Βρείτε την Puzzlemusik στα social media:
Facebook | Twitter | YouTube | E-mail | Soundcloud

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist