Εκδηλώσεις του Θεάτρου Απόλλων | 25 Απριλίου – 1 Μαΐου 2024

22/04/2024

25 & 26 & 27& 28 Απριλίου 2024 | 25th until 28th of April 2024

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ-ΕΣΜΕΡΑΛΝΤΑ : O Απόλυτος Έρωτας Απόλυτη Μοίρα

 

Η Θεατρική Ομάδα Μπαστιάς του Πολιτιστικού Κέντρου Δημοσίων Υπαλλήλων Σύρου, παρουσιάζει το έργο του Ανδρέα Τζίνη ‘’ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ-ΕΣΜΕΡΑΛΝΤΑ : O ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΙΡΑ !’’ , στο Θέατρο Απόλλων Σύρου από Πέμπτη 25 έως και Κυριακή 28 Απριλίου 2024.

Ένα διαχρονικό Ερωτικό Αστυνομικό Θρίλερ, με δύο Ιστορίες: Αρχαία Αίγυπτος η 1η, μεσαιωνική Γαλλία η 2η , που τις συνέχει ο Απόλυτος Έρωτας, Ιστορίες που παίζονται από ένα λονδρέζικο θίασο το 1976, ως ανοιχτή στο κοινό τζενεράλε.

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ-ΧΡΟΝΟΣ: Βρισκόμαστε στο Λονδίνο το1976. Ο ποιοτικός θίασος το “θέατρο του Σύμπαντος” παρουσιάζει στην τελική ανοιχτή για τους θεατές πρόβα και σε κατάμεστο θέατρο, το διαχρονικό ερωτικό αστυνομικό θρίλερ του συγγραφέα Κάσινγκ, που είναι κι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, “Κλεοπάτρα-Εσμεράλντα”: απόλυτος έρωτας απόλυτη μοίρα!”. Ένα έργο σπονδυλωτό, 2 διαφορετικών ιστοριών, τόπων και εποχών, που τις διαπερνά και τις συνέχει ο απόλυτος έρωτας που γεννά η καθεμιά από αυτές τις δύο εκθαμβωτικές καλλονές.

Ο συγγραφέας προλογίζει για λίγο κάθε ιστορία.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Στην “Κλεοπάτρα”, τη θρυλική σαγηνευτική βασίλισσα της αρχαίας Αιγύπτου, καταφθάνει ο Ρωμαίος στρατάρχης της τριανδρίας Αντώνιος στο παλάτι της στην Αλεξάνδρεια για να υποτάξει και αυτήν και τη χώρα. Όμως την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά, όπως κι εκείνη…Ο τρισμέγιστος έρωτάς τους, με σκηνές εναλλασσόμενες με τη Ρώμη του συνάρχοντα Οκταβιανού, θα αποδειχθεί αθάνατος ως το τέλος… Στην “Εσμεράλντα”, εμπρός στην παρισινή “Παναγία των Παρισίων”, η άκρως ερωτική κι ολότελα αθώα, πανέμορφη αλλά πάμφτωχη Τσιγγάνα Εσμεράλντα χορεύει δημόσια για να επιβιώσει, ελκύοντας αθέλητα τον πόθο των αντρών. Όμως ο σκληροπυρηνικός κι ανέραστος αρχιδιάκονος της Νοτρ Νταμ Φρολώ, εν έτει 1482, τη θεωρεί όργανο του Σατανά και…

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ & ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Δε θα γράψω αυτή τη φορά για την ποιοτική ουσία του έργου, αφού το έγραψα εγώ. Το αφήνω στην κρίση των θεατών. Το ποιοι ήταν οι στόχοι μου το λέει ο συγγραφέας του έργου ο Κάσινγκ μέσα στην παράσταση. Γράφω μόνο αυτό που λέει ο ίδιος: “Να ευχαριστήσω και όλους τους συντελεστές της παράστασης. Ιδίως όμως την κυρία Λωρήν Χαίηγουορθ, την πρωταγωνίστρια και βοηθό σκηνοθέτη, καθώς εμπνεύστηκα από αυτήν. Βλέπετε κι ο πιο ασήμαντος δημιουργός πυροδοτείται από τη Μούσα του, την ηγερία του.”
Είναι σαν να το λέω εγώ..

 

 

 

 

Ερμηνεύουν : 9 ηθοποιοί

Σκηνοθεσία : Aνδρέας Τζίνης. Βοηθός
Σκηνοθέτης : Aντωνία Καπέλλα.

Διάρκεια παράστασης: 1.30’ με διάλειμμα.

Για άνω των 8 ετών κατάλληλη για παιδιά.

Ώρα Έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος : 10 ευρώ, εκπτωτικό : 8 ευρώ (άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι).

Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Απόλλων & ticketservices.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Είναι το 29ο θεατρικό έργο του “Μπαστιά” στη φετινή 24η ετήσια θεατρική του περίοδο. Είναι η 33η σκηνοθεσία του σκηνοθέτη μας.. Ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή τους:- το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης – το Σεβασμιότατο Καθολικό Επίσκοπο Πέτρο Στεφάνου, τοn Πατέρα Φερνάντο, Εφημέριο και το Ενοριακό Συμβούλιο Αγίου Σεβαστιανού- το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης- την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου- το προσωπικό του Θεάτρου “Απόλλων”- τα τοπικά ΜΜΕ- τους χορηγούς μας και πρωτίστως εσάς τους θεατές μας!

Η παράσταση αφιερώνεται : -Στον πολυπράγμονα διανοούμενο Συριανό, συνιδρυτή και στυλοβάτη του “Μπαστιά” θεατράνθρωπο Μάρκο Φρέρη (1949-2006)-Στον επίσης πολυπράγμονα, διανοούμενο και επί έτη Συριανό, στέλεχος και στυλοβάτη του “Μπαστιά”, θεατράνθρωπο Λάμπρο Κατσαρό (1955-2022)

 


Τετάρτη 1 Μαϊου 2024 | Wednesday the 1st of May 2024
Σινέ Σεχραζάντ
Ένα ρομαντικό παραμύθι από τις «Χίλιες και Μια Νύχτες» ντυμένο με τη μαγευτική μουσική της «Σεχραζάντ» του Νικολάι Ρίμσκι- Κορσάκοφ. Μια σπάνια, ασπρόμαυρη, βωβή ταινία του 1924 (μόλις 100 ετών…), με ζωντανή συνοδεία επί σκηνής με βιολί και πιάνο.

Ο παμπόνηρος μα και ευαίσθητος Κλέφτης της Βαγδάτης τα βάζει με θεούς και δαίμονες, παρασυρμένος από έναν απρόσμενο έρωτα πάνω στο κινηματογραφικό πανί του Θεάτρου Απόλλων. Την ίδια ώρα η σκηνή πλημμυρίζει από τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη του 19ου αιώνα. Ας ονειρευτούμε…

Ώρα Έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 12€
Παιδικό, Φοιτητικό, ΑΜΕΑ: 8€


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist