Θοδωρής Τσάτσος – “Το πιο δικό μου ψέμα” | Νέο τραγούδι

13/01/2022

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στιχουργός και ερμηνευτής Θοδωρής Τσάτσος, μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο “Το πιο δικό μου ψέμα” από το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του με τίτλο “Το πιο δικό μου ψέμα” που κυκλοφορεί από την MLK.

Την μουσική και την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γρηγόρης Πολύζος ενώ τους στίχους ο Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος περιγράφει το πώς γράφτηκε και γιατί.

“Το μεγαλύτερο μέρος των στίχων αυτού του τραγουδιού γράφτηκε μέσα στον ηλεκτρικό. Επέστρεφα από μια επαγγελματική συνάντηση στην οποία δεν ήθελα να πάω. Σκεφτόμουν πόσο συνηθισμένο είναι για όλους να κάνουμε κάποιες φορές, πράγματα που δεν μας ταιριάζουν. Σκεφτόμουν τις αντιφάσεις, μικρές και μεγάλες, που συνθέτουν αυτό που είμαστε. Ήθελα να μιλήσω για αυτό, αλλά χωρίς την επικριτική διάθεση που συχνά αντιμετωπίζουμε το θέμα.Πρόκειται για ένα τραγούδι κατανόησης και αποδοχής, πως όσο κι αν θέλουμε να ακολουθούμε έναν δικό μας δρόμο, απαρέγκλιτα και χωρίς συντομεύσεις, συχνά η ζωή αποδεικνύεται πιο περίπλοκη!”

Έπαιξαν οι μουσικοί: Τιγκράν Σαρκισιάν (ντουντούκ και αρμένικη φλογέρα), Άρης Χατζησταύρου (ακουστική κιθάρα), Ηλίας Λάκας (ηλεκτρική κιθάρα), Σπύρος Μάζης (μπάσο), Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα), και Γρηγόρης Πολύζος (πιάνο – πλήκτρα).

Ένα τραγούδι αποδοχής…

“Κλείσε τ’ αυτιά σου όταν μιλώ
κι άφησε μόνο στα μαλλιά μου ένα χάδι
είμαι απλώς  ένα παιδί
που τρέμει ακόμα τη σιωπή και το σκοτάδι.
Κλείσε τ’ αυτιά σου όταν μιλώ
και χάρισέ μου το ακριβότερο σου βλέμμα
δεν ψάχνω αλήθειες να κρυφτώ
μου φτάνει να ’σαι εσύ το πιο δικό μου ψέμα..”

Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Τσάτσο:
Ο Θοδωρής Τσάτσος σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στην “Black Light”, μια κοινωνική επιχείρηση που απασχολεί κυρίως τυφλούς εργαζόμενους. Οργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε καταστήματα λιανικής πώλησης, ώστε να εξυπηρετούν σωστά πελάτες με οπτική αναπηρία. Επίσης γίνονται βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία και εταιρίες, ώστε να εξοικειωθούν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού με την τυφλότητα και γενικά τις αναπηρίες.

Παράλληλα εργάζεται ως ψυχολόγος και είναι συνιδρυτής του εθελοντικού οργανισμού “Διαβάζω για τους άλλους”, ο οποίος προωθεί την ισότιμη πρόσβαση ατόμων με απώλεια όρασης στη γνώση και τη λογοτεχνία.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι στα εφηβικά του χρόνια. Έκανε μαθήματα τραγουδιού για οκτώ χρόνια με τη δασκάλα φωνητικής Ασημίνα Μόρφη. Από την ηλικία των δεκαοχτώ άρχισε να συμμετέχει ως τραγουδιστής σε συγκροτήματα που έπαιζαν κομμάτια ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου. Κατά την ίδια περίοδο ξεκίνησε να γράφει τους πρώτους του στίχους. Έχει γράψει τη συλλογή διηγημάτων, “Εκτός οπτικού πεδίου” (Εκδ. Εύμαρος) και πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένου album με τίτλο “Το πιο δικό μου ψέμα”.

Ο Θοδωρής Τσάτσος υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών οι οποίοι ντύθηκαν με μελωδίες εξαιρετικών δημιουργιών όπως οι Γρηγόρης Πολύζος, Κώστας Γάκης, Δημήτρης Ιλεμόσογλου, Σπύρος Παρασκευάκος και Γιώργος Κυριάκος. Στο άλμπουμ συμμετέχουν η στιχουργός Αθηνά Σπανού που υπογράφει ένα τραγούδι (“Η πέτρα και η χίμαιρα”) και η ερμηνεύτρια Πολυξένη Καράκογλου σε δύο τραγούδια (“Ξόρκι” και “Όλου του κόσμου οι άνθρωποι”). Την ενορχήστρωση και την επιμέλεια της παραγωγής υπογράφει ο Γρηγόρης Πολύζος ενώ η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Ηλία Λάκκα στο Studio Odeon.

Βρείτε τον Θοδωρή Τσάτσο στα social media:
Facebook | Instagram


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist