Ο Θωμάς Κοροβίνης στην εκπομπή “Συναντήσεις”

09/05/2018

Την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 19.00, η Ελένη Γουρνέλου υποδέχεται τον Θωμά Κοροβίνη στην εκπομπή “Συναντήσεις”.

Ο Θωμάς Κοροβίνης είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Γεννήθηκε στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης και σπούδασε φιλολογία. Εργάστηκε στην εκπαίδευση και από το 1988-1996 έζησε στην Κωνσταντινούπολη υπηρετώντας στο Ζάππειο και το Κεντρικό Παρθεναγωγείο της. Εδώ και χρόνια ερευνά πτυχές του ελληνικού και του τουρκικού λαϊκού πολιτισμού καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους.

Έγραψε τα βιβλία: “Τουρκικές παροιμίες”, “Κανάλ ντ’ Αμούρ”, “Τα πρόσωπα της Σωτηρίας Μπέλλου”, “Φαχισέ Τσίκα”, “Σκανδαλιστικές και βωμολοχικές ελληνικές παροιμίες”, “Κωνσταντινούπολη, λογοτεχνική ανθολογία: Τούρκοι ποιητές υμνούν την Κωνσταντινούπολη”, “Ο Μάρκος στο χαρέμι”, “Το χτικιό της Άνω Τούμπας”, “Οι ασίκηδες”, “Οι ζεϊμπέκοι της Μικράς Ασίας”, “Όμορφη νύχτα”, “Σμύρνη: Μια πόλη στη λογοτεχνία”, “Ο γύρος του θανάτου”, “Το αγγελόκρουσμα”, κ.ά.

Το 1995 βραβεύτηκε με το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί και το 2011 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του “Ο γύρος του θανάτου”. Εργα του έχουν ανέβει στο ΚΘΒΕ και σε σκηνές της Αθήνας. Είναι, επίσης, συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών και πολλές φορές παίζει μαζί με συγκροτήματα και άλλους/ες τραγουδιστές/τριες. Από το 2009, στις αρχές του καλοκαιριού, οργανώνει στο κτήμα του, στα Λεχώνια Πηλίου, βραδιά πανελλήνιας συνάντησης συγγραφέων και αναγνωστών της νεοελληνικής λογοτεχνίας, με τη συμμετοχή μουσικών συγκροτημάτων και τραγουδιστών.

Συντονιστείτε!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist