Thomas Mitrousis Quartet – “The Seed” | Νέο άλμπουμ

28/03/2022

Ντεμπούτο άλμπουμ “The Seed” από Thomas Mitrousis Quartet

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Θωμάς Μητρούσης μας συστήνεται με το δισκογραφικό του ντεμπούτο με τίτλο “The Seed”. Αποτελείται από οκτώ συνθέσεις με σαφείς modern jazz αναφορές αλλά και επιρροές από κλασική και post rock μουσική.
Η cinematic εισαγωγή του εναρκτήριου κομματιού “Crossing Lines” βάζει απευθείας τον ακροατή στην ατμόσφαιρα του άλμπουμ. Οι συνθέσεις που ακολουθούν δημιουργούν συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων και εικόνων κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη ως την τελευταία νότα. Κάθε κομμάτι έχει μια τάση αναφοράς σε κάποιο διαφορετικό μουσικό ρεύμα (όπως το Fax From Fux με τα μπαρόκ στοιχεία ή το Poisonous little flower με την ιμπρεσιονιστική του διάθεση), κρατώντας ωστόσο εναν ενιαίο χαρακτήρα που οφείλεται στις κοινές ‘τζαζ’ καταβολές των τεσσάρων μουσικών.

https://www.youtube.com/watch?v=zjlQqUuiOyA

Το κουαρτέτο, εξερευνώντας τα διαφορετικά ηχοχρώματα και τις δυνατότητες των οργάνων, καταφέρνει μέσα από τις ευφάνταστες ενορχηστρώσεις του να διατηρήσει μια ηχητική ποικιλομορφία με σύγχρονη αισθητική προσέγγιση.

Ο Θωμάς Μητρούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παιζει κιθάρα στα 12 και αφού αποφοίτησε από το σχολείο αποφάσισε να σπουδάσει στο τμήμα Jazz του Codarts στο Rotterdam. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα και την Ολλανδία. Με τον δίσκο του “the seed” μας συστήνει τις πρωτότυπες συνθέσεις του.

Συντελεστές

Θωμάς Μητρούσης: κιθάρα
Κώστας Γιαξόγλου: πιάνο
Παρασκευάς Κίτσος: κοντραμπάσο
Δημήτρης Κλωνής: τύμπανα

Ηχογραφήθηκε το Μάιο του 2021 στα Antart Studios από τους Νίκο Κόλλια και Γιάννη Δαμιανό
Μίξη: Γιάννης Δαμιανός
Mastering: Γιάννης Πετρόλιας
Artwork: Bewild Brother

Ακούστε το άλμπουμ εδώ

 

Ετικέτες

Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist