Τίνα Αλεξοπούλου – Του έρωτα γραμμένο | Νέο τραγούδι

04/10/2023

Η Τίνα Αλεξοπούλου είναι ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη. Δύσκολα κατατάσσεται σε ένα είδος. Έχει την ικανότητα να τραγουδάει σε 8 γλώσσες και σε εντελώς διαφορετικά στυλ τραγουδιού. Από jazz, swing και latin στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, πορτογαλικά, μέχρι αραβικά τραγούδια.

Ενδεικτικό του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της είναι το νέο της τραγούδι “Του έρωτα γραμμένο”, όπου οι επιρροές από το ελληνικό παραδοσιακό και πολυφωνικό τραγούδι αποκτούν ένα σύγχρονο πρόσωπο, μέσα από την εμπνευσμένη ενορχήστρωση που έκανε ο μουσικός και ενορχηστρωτής Θοδωρής Φορόζης.
Ο ήχος του κλαρίνου και του φλάουτου που έπαιξε δεξιοτεχνικά ο Βασίλης Δεφίγγος, δένουν υπέροχα με τα ρυθμικά σχήματα που έδωσαν τον τόσο σύγχρονο και πρωτότυπο ήχο, που το κάνουν τόσο ελληνικό όσο και παγκόσμιο. Ηδη το τραγούδι έχει ξεπεράσει τα 40000 streams στο Spotify, μέσα σε λίγες μόνο μέρες από την κυκλοφορία του.

Η Τίνα Αλεξοπούλου παίζει πιάνο, γράφει στίχους και μουσική. Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ενώ παράλληλα τελείωσε και την Θεατρολογία στην Φιλοσοφική Αθηνών. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές, Master in Performing Arts στην Αγγλία. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Σοφία Βόσσου, τον Δάκη, την Μπέσυ Αργυράκη, ενώ παρουσίασε σε Γαλλία και Ελβετία το βραβευμένο αφιέρωμα για την Μελίνα Μερκούρη και έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ στον Λίβανο, την Αίγυπτο και τη Ρωσία.

Του Έρωτα Γραμμένο
Στίχοι- Μουσική- Ερμηνεία: Τίνα Αλεξοπούλου
Ενορχήστρωση: Θοδωρής Φορόζης
Κλαρίνο-Φλάουτο: Βασίλης Δεφίγγος
Κυκλοφορεί από την Fm Records
Ακούστε το στις πλατφόρμες μουσικής: https://orcd.co/touerotagrammeno

Aκολουθήστε την Τίνα Αλεξοπούλου
Facebook: https://www.facebook.com/TinaAlexopoulouOfficial
Instagram: https://instagram.com/tina_alexopoulou


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist