“Το 3%” – Πολιτικό έργο “επιστημονικής φαντασίας” | Οnline streaming 24 έως 31 Μαρτίου 2021

22/03/2021

“To 3%” – Πολιτικό έργο “επιστημονικής φαντασίας”
Σκηνοθεσία: Βίλη Σωτηροπούλου

On demand 
 Viva.gr 24 έως 31 Μαρτίου 2021

«Το 3%», θεατρικό έργο γραμμένο το 2016, σε σκηνοθεσία Βίλης Σωτηροπούλου, Ροζαμάλιας Κυρίου, Βασίλη Παπαδημητρίου, και βραβευμένo με “EURODRAM 2018”, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Eίναι μία πολιτική δυστοπία με υποδόριο χιούμορ, στα όρια της φαντασίας και της απόλυτης πραγματικότητας. Μια θεατρική παράσταση με κινηματογραφική ματιά, προφητική για την εποχή που κυριαρχούν ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση. Πρωτοτυπία της παράστασης αποτέλεσε η χρήση της τεχνολογίας για τη ζωντανή σύνδεση ηθοποιών σε Αγγλία (Στέλλα Τροκάνα), Γαλλία (Αθηνά Αξιώτου), Ελβετία (Γιώργος Νάσιος) με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι «Το 3%»παρουσιάστηκε στο Θέατρο «Ειλισσός» τη σαιζόν 2016 -2017, στο Φεστιβάλ ΟΕΘ-ΣΕΗ (2017) και online streaming μέσω viva.gr για λίγες παραστάσεις του μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

Η υπόθεση του έργου
2040 μ.Χ. Στο υποθηκευμένο κρατίδιο New Εllana οι φυλακές έχουν γεμίσει. Η «ανελεύθερη» Ξένια, μόνη στο σπίτι, εκτίει ποινή χρόνων για λιγοστά χρέη. H έξοδος στη βεράντα και η ψυχοθεραπεία έχουν απαγορευτεί. Οι φύλακες με την ονομασία «Φίλοι» διδάσκουν χορογραφίες ποικίλης ύλης. Εγκλεισμός και μοναχική διασκέδαση: οι νέοι τρόποι της εξουσίας. Τα «φιλο-τρομοκρατικά» ένστικτα πολιτών εκτονώνονται με δωράκια χορηγών. Μάτια-κάμερες παντού. Μνήμη αδρανής. Ευφυείς δεκάχρονοι μεταφέρονται στο εξωτερικό για σπουδές. Ειδικοί ανακριτές εξετάζουν «το τυπικό της συμπεριφοράς» και παραπέμπουν σε ιατρικές εξετάσεις. Κατηχητές διδάσκουν «το συμβόλαιο του λαού» μέσω skype. Χαφιέδες σε κρίση πανικού θεραπεύονται σε πειρατικούς σταθμούς. Άνθρωποι-σκυλιά ξελαρυγγιάζονται ενώ μια τίγρη ξεδοντιάζεται. Ο σκουπιδοφάγος «καθαρίζει» άστεγους. Οι εκλογές κάθε χρόνο μετατρέπονται σ’ ένα ατέλειωτο πάρτι και η ιστορία γίνεται ένα μαύρο σύννεφο με λίγες φωτεινές στιγμές.
Ενωμένη Γηραιά Νευρώπη. Ξένια, Μελίνα, Ίγκριντ και Άρης. «Ανελεύθεροι», φύλακες, χαφιέδες και κατηχητές στο γαϊτανάκι του 3%. Υπάρχει προοπτική για τη φυλακισμένη ανθρωπότητα;

Τιμή εισιτηρίου: 8 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/to-tria-tis-ekato-tis-wilie-sotiropoulou/


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist