Το παιδικό φεστιβάλ των Κυκλάδων “SyrosKidz” | Για 4η χρονιά στη Σύρο

19/07/2021

Το “SyrosKidz” επιστρέφει για 4η χρονιά, για να προσφέρει στα παιδιά στιγμές χαράς. Βέβαια, είναι σαφώς μικρότερο από άλλες χρονιές, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, όμως οι επιλεγμένες δράσεις είναι ξεχωριστές. Ευχόμαστε σύντομα να μπορέσουμε να το ξαναταξιδέψουμε στις Κυκλάδες.

Έτσι, φέτος πραγματοποιείται στη Βάρη, σε διοργάνωση της ΕΝ.ΤΟ.ΠΟ.Σύρο με συνδιοργανωτές και σταθερούς συνοδοιπόρους τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στις ανάγκες της διοργάνωσης. Η υλοποίηση του φετινού φεστιβάλ έγινε εφικτή χάρη στη συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών οργανισμών, γι’ αυτό τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Βρείτε λεπτομέρειες των δράσεων στη σελίδα του “SyrosKidz” στο Facebook πατώντας εδώ.

Πρόγραμμα του παιδικού φεστιβάλ:

Λίγα λόγια για τις δράσεις:


7η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής:
Η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής είναι πλέον θεσμός στη Σύρο, κλείνοντας 7 χρόνια παρουσίας. Έργα του 2018 ήταν ανάμεσα σε άλλα στην Τελετή Έναρξης της 1η Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και το 2019 στη λαμπερή τελετή βράβευσης στο Μουσείο Ακρόπολης. Η φετινή έκθεση έχει θέμα “Βάρκες και βαρκάκια”. Τα παιδιά του Αερόστατου της Κιμωλίας, του Πολυχώρου, και του Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων DeLaSalle αφήνουν ελεύθερη την έμπνευσή τους και συνθέτουν μεγάλους ή πολύπτυχους καμβάδες. Τα έργα τους αναρτώνται στις εξωτερικές προσόψεις τοπικών επιχειρήσεων της Βάρης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22/8, ενώ αργότερα ενδέχεται τα έργα να ταξιδέψουν και εκτός Σύρου.

Bubble Show:
Διαδραστική παράσταση σαπουνόφουσκας: Τεράστιες θεαματικές σαπουνόφουσκες απελευθερώνονται καθώς εκτυλίσσεται μια ιστορία με στοιχεία σωματικού θεάτρου. Να γεμίσει ο τόπος φυσαλίδες! Να ονειρευτούμε και πάλι από την αρχή. Από τους La Petite Marguerite.

Συλλογικό Κολάζ:
Ατομικές ζωγραφικές για έναν μεγάλο καμβά. Ένας εκπρόσωπος του SyrosKidz ζητάει από παιδιά που ήδη βρίσκονται στην παραλία της Βάρης για το απογευματινό τους μπάνιο να ζωγραφίσουν ατομικά κι επί τόπου σε ένα μικρό χαρτί οτιδήποτε θέλουν. Κατόπιν, οι ζωγραφιές συγκεντρώνονται και δημιουργείται ένα κολάζ που αποτυπώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών. Ο συλλογικός πίνακας θα παραμείνει μέχρι τις 22/8.

Κουκλοθέατρο:
“Ο τεμπέλης Λαρς”, με ζωντανή μουσική: Ο τεμπέλης Λαρς είδε την τύχη να του χαμογελάει. Της χαμογέλασε κι αυτός και πήρε έναν υπνάκο. Μίλησε με βατράχια, πριγκίπισσες, και βασιλιάδες μέχρι να γίνουν όλες του οι ευχές πραγματικότητα… όμως καμία φορά πρέπει να προσέχεις τι εύχεσαι! Από τους Παραμυθάδες Γλάρους.

Επιμέλεια – έμπνευση – ιδέα: Χρηστιάννα Πάπιτση, Γεωργία Ματσούκα

Στις παραστάσεις, τα παιδιά θα εισέρχονται με δελτίο εισόδου που θα προμηθεύονται στο χώρο. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα κι επικαιροποιημένα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Παρακαλούμε για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων.

Υποστηρικτές:
Giosifaki premium café – Μέγας υποστηρικτής
EnLefko Seaside Restaurant
Loco Verano – café snack bar
Bolas Restaurant

Βρείτε το SyrosKidz στα social media:
Facebook | Τηλ: 6944152080


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist