Το πρόγραμμα CodeGirls 3.0 ξανά στη Σύρο

13/09/2023

CodeGirls 3.0 Syros: Επιστρέφει το διαδραστικό πρόγραμμα προγραμματισμού για κορίτσια!

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Ματαρόα, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα, παρουσιάζει στη Σύρο το 3ο και τελευταίο μέρος των “CodeGirls”, σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο τεχνολογία, γνώση και διασκέδαση, χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής!

Tο CodeGirls 3.0 της Σύρου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/9 13.00 – 19.00 και την Κυριακή 24/9 10.00 – 16.00, στην πάντα φιλόξενη Αίθουσα Βιομηχανικού Σχεδιασμού 2D/3D, του Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων/DPSDE του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Λιμάνι της Ερμούπολης. Το CodeGirls 3.0 απευθύνεται σε όσα κορίτσια συμμετείχαν στα πρώτα δύο προγράμματα και έχουν ηλικία 13-17! Επίσης, απευθύνεται σε όσα κορίτσια αυτής της ηλικίας, γνωρίζουν έστω και σε αρχικό στάδιο τις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS3.

Στο πρόγραμμα αυτό, οι συμμετέχουσες, θα μάθουν να χρησιμοποιούν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Πέρα από τις γλώσσες προγραμματισμού HTML, CSS, basic Javascript με τις οποίες ήδη έχουν μία οικειότητα, θα ασχοληθούν με την basic Bootstrap (framework) και θα δημιουργήσουν πραγματικά πρότυπα (templates) για ιστοσελίδες! Βασικό εργαλείο στο CodeGirls 3.0, θα είναι η
διαδικτυακή πλατφόρμα του Mataroa. Όσες νεαρές δεν είχαν συμμετάσχει στα πρώτα δύο CodeGirls, έχει προβλεφθεί το Σάββατο 23/9, 13.00-15.00 ένα εισαγωγικό πρόγραμμα με έμφαση στον διαδικτυακό σχεδιασμό και τα εργαλεία που πλέον ο κλάδος της τεχνολογίας χρησιμοποιεί.

Το πρόγραμμα “CodeGirls” εντάσσεται στην προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των φυλών στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής και φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να εξοπλίσει τα νέα κορίτσια με δεξιότητες. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και όσα κορίτσια επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά μπορούν να επικοινωνήσουν στέλνοντας email στο [email protected] ή καλώντας στο 6981116776.

Σχετικά με το Mataroa

Το Mataroa είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Καλαμάτα και εργάζεται τον επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικής κουλτούρας και της εκπαιδευτικής ταυτότητας των σύγχρονων αστικών κέντρων με έμφαση στην ελληνική περιφέρεια. Η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η εκπαίδευση αποτελούν τους βασικούς πυλώνες δράσης του Mataroa, με άμεση εφαρμογή σε διάφορους τομείς όπως η τεχνολογία, η οικονομική και χωρική ανάπτυξη και ο πολιτισμός.

Βασική αρχή λειτουργίας του είναι η διασφάλιση της προσβασιμότητας, της συμμετοχικότητας και της υποστήριξης κάθε ατόμου, ανεξάρτητα από φυλετικά, ηλικιακά, πολιτισμικά, κοινωνικά,
γεωγραφικά, μορφωτικά, οικονομικά και κάθε άλλης μορφής χαρακτηριστικά.
www.mataroa.org


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist