Tsou.gr: Έγινε 2 ετών και το γιόρτασε πάνω στο κύμα!

19/06/2018

Γράφει η Ελένη Λαμπράκη

Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης

Θεωρείται το ποτό της παρέας και για ακόμα μία φορά το επιβεβαίωσε. Το Tsou.gr, o διαδικτυακός τόπος αφιερωμένος στο ούζο, γιόρτασε τα δεύτερα επίσημα γενέθλιά του, με μία βραδιά για φίλους και δημοσιογράφους, συνθέτοντας το κατάλληλο σκηνικό: θάλασσα, αμμουδιά, εξαιρετικοί θαλασσινοί μεζέδες και άφθονο ούζο.

Πριν περάσουμε όμως στα της βραδιάς ας περιηγηθούμε στο ίδιο το Tsou Greece (ιδανικά τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας), στο οποίο μπορούμε να μελετήσουμε τον πληρέστατο κατάλογο των ούζων με τις απαραίτητες πληροφορίες για το καθένα, να περιηγηθούμε στον παγκόσμιο χάρτη του ούζου και τα σημεία πώλησής του, αλλά και να μάθουμε περισσότερα για την ταυτότητά του, την ιστορία του και τον τρόπο παραγωγής τους. Κι αν εξακολουθούμε να έχουμε απορίες, οι υπεύθυνοι του site μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας θα χαρούν πολύ να μας εξυπηρετήσουν. Τέλος, και μόνο αν δεν πεινάτε, περάστε μία βόλτα από το blog για τη σχετική αρθρογραφία, νέα και φυσικά συνταγές (yes!!!).

Επειδή όμως το ουζάκι χάνει τη μαγεία του αν δεν συνοδεύεται με καλή παρέα και θάλασσα, η ομάδα του Tsou.gr, ετοίμασε μία υπέροχη βραδιά το περασμένο Σάββατο στο Αερικό στο Κίνι, με τιμώμενο προσκεκλημένο τον ποτοποιό Στάθη Βαρβαγιάννη, ο οποίος μαζί με τους υπεύθυνους του καταστήματος επιμελήθηκαν το γαστριμαργικό κομμάτι της βραδιάς. Με τη σειρά του ο ιδρυτής του Tsou.gr Χάρης Βεκρής, μας καλωσόρισε στη φετινή γιορτή, κάνοντας την ετήσια ανασκόπηση του site, ενώ στη συνέχεια ο κ. Βαρβαγιάννης προχώρησε σε μία σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση της ομώνυμης ποτοποιΐας,. Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Ούζο 44 Ούζο» από το συγγραφέα του Άγγελο Αυγουστίδη, ένα βιβλίο – οδοιπορικό στην ελληνική επαρχία της δεκαετίας του 1950 αλλά και η ενότητα «In ouzo veritas», όπου ο ιστορικός και κριτικός χορού Ανδρέας Ρικάκης μοιράστηκε μαζί μας κάποιες από τις εμπειρίες του. Το κομμάτι της παρουσίασης έκλεισε με αγαπημένα αποσπάσματα από τον ελληνικό κινηματογράφο και η βραδιά συνεχίστηκε με τις αντίστοιχες μουσικές επιλογές της Αριστέας Γιάννου, και μία ρετρό κινηματογραφική αύρα να συνοδεύει το ουζάκι μας.

Από εμάς χρόνια πολλά και καλά στο Tsou.gr, με την ευχή το δημιούργημά τους που χαρακτηρίζεται από αγάπη και μεράκι, να φτάνει κάθε χρόνο όλο και ψηλότερα!


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist