Τζίτζικες – “Τέσσερα μάτια δυό καρδιές” | Επανεκτέλεση

12/05/2021

Οι “Tζίτζικες” έρχονται και δισκογραφικά να μας μυήσουν στο κόσμο της παραδοσιακής μουσικής με το τραγούδι “Τέσσερα μάτια δυό καρδιές”. Το πάθος για τη μουσική, η αγάπη για το τραγούδι και ο σεβασμός για την παράδοση έφερε κοντά τους: Άννα Χαϊδεμενάκη (Τραγούδι), Γιώργο Κουβαρά (Κλαρίνο), Δημήτρη Καζάνη (Βιολί), Χάρη Καψοκέφαλο (Λαούτο), Νεκτάριο Πάλμο (Παραδοσιακά Κρουστά).

Επηρεασμένοι από την παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, και το έντεχνο στοιχείο, συνυπάρχουν αρμονικά από το 2010 έως σήμερα, έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, κέντρα διασκέδασης και σε φεστιβάλ εντός κι εκτός Ελλάδας.

Η αρχική ιδέα της δημιουργίας του πενταμελούς παραδοσιακού σχήματος “Τζίτζικες”, με έδρα την Αθήνα ανήκει στην Άννα Χαϊδεμενάκη, ταξιδεύοντας προσεχτικά και με σεβασμό στα μονοπάτια του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Κοινός σκοπός η διατήρηση και η διάδοση της μουσικής μας παράδοσης…

Με ήχους από την Θράκη ως την Κρήτη, οι “Τζίτζικες” έχουν την ικανότητα να ξεσηκώνουν και να δημιουργούν διάθεση για γλέντι, κέφι και χορό.

Ετοίμασαν την πρώτη δισκογραφική τους παρουσία, με την επανεκτέλεση του τραγουδιού “Τέσσερα μάτια δυό καρδιές” – Παραδοσιακό Αρτάκης. Χορός της Αρτάκης – Κυζίκου Μ. Ασίας. Χορεύεται σε κύκλο από γυναίκες, με τα χέρια κάτω, σε ρυθμό καρσιλαμά 9/8.  Ένας φρέσκος και παραδοσιακός ήχος από την Key Records.

Βρείτε τους “Τζίτζικες” στα social media:
Site | Facebook | Instagram | Spotify

 

 


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!Τι παίζει τώρα;
Title
Artist