Βαγγέλης Λαζόπουλος – Στην αιώρα του καιρού | Νέα κυκλοφορία

29/01/2024

Βαγγέλης Λαζόπουλος
Στην αιώρα του καιρού
Νέα κυκλοφορία 

«Και αναρωτιέμαι πόσες πονεμένες ιστορίες κατατρεγμένων ανθρώπων έχουν να διηγηθούν τα χώματα που πατάμε. Και εκεί που ο φόβος και η αγωνία με αρπάζουν και  σφίγγουν το λαιμό, βλέπω ανθρώπους που αφήσαν τον τόπο τους με πόνο και φόβο να φτιάχνουν καινούργιους ουρανούς. Να δίνουν κουράγιο και ελπίδα πως όσο κι αν οι δυσκολίες μας υπερβαίνουν και μας λυγίζουν, ένα λουλούδι θα ανθίζει μες στο σκοτάδι και η αιώρα του καιρού θα φέρνει την άνοιξη.»

Ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Λαζόπουλος, μας παρουσιάζει το πρώτο του τραγούδι, «Στην αιώρα του καιρού», προπομπό του επερχόμενου δίσκου του, που θα κυκλοφορήσει στο τέλος Φεβρουαρίου, ψηφιακά, από τη Formiggart.

Ευαίσθητος στα γεγονότα της εποχής, με κοινωνικό στίχο και με οδηγό την αγάπη του στα παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια και τα πολυφωνικά τους μέρη, ο Βαγγέλης Λαζόπουλος«Στην αιώρα του καιρού» βαδίζει σε αυτούς τους δρόμους, μέσα από μια εντελώς σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά, με έντονες ρυθμικές εναλλαγές και πολυρυθμίες.

Σημείο αναφοράς στο τραγούδι, αποτελεί, η χρήση τεσσάρων διαφορετικών φωνών σε ένα σώμα, που διηγείται την ιστορία του κομματιού, χαρίζοντας ένα μοναδικό ερμηνευτικό και λυρικό αποτέλεσμα.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist