Βαγγέλης Μαρκαντώνης – “Κατάδικος” | Νέο τραγούδι

16/04/2021

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου προσωπικού του άλμπουμ, μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Κατάδικος». Με το νέο αυτό single, μας χαρίζει μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο άλμπουμ του, το οποίο για πρώτη φορά κινείται σε φόρμες πιο λαϊκές και ήχους βιωματικούς, από εκείνους που καθένας μας φυλά μέσα του από μικρό παιδί.

Ο «Κατάδικος» είναι μια λαϊκή ρούμπα, που με τη μελωδία της μοιάζει να φλερτάρει άλλες δεκαετίες. Ο ήχος της όμως και η ερμηνεία, τη φέρνουν να γίνεται ένα με το σήμερα, χωρίς καμία επιτήδευση και, κυρίως, χωρίς την παραμικρή αλλοίωση του λαϊκού πλαισίου μέσα στο οποίο γεννήθηκε. Το ύφος του τραγουδιού, διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη, δε συνιστά ούτε στροφή, ούτε ανάγκη να δείξει κάποιον διαφορετικό καλλιτεχνικό εαυτό. Είναι η αβίαστη εξωτερίκευση των συναισθημάτων που οδήγησαν στην δημιουργία του αυθόρμητου και από καρδίας δίσκου που θα ακολουθήσει.

Το τραγούδι πλαισιώνει ένα ευρηματικό animated lyric video από το Stoodio.gr (Αντώνης Κατσικάρης: Concept, Animation, Σκηνοθεσία, Ello Erdelt: Artwork, Concept, Cover)

Ακούστε το “Κατάδικος” σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ.

“Μία Τετάρτη βραδάκι στα τέλη του περασμένου αιώνα, είχα πάρει ένα ταξί από το Καλλιμάρμαρο προς την Κυψέλη για να συναντήσω για τελευταία φορά τη γυναίκα που είχα ερωτευτεί. Στη διαδρομή ο ταξιτζής είχε βάλει μια κασέτα με τραγούδια της Μοσχολιού και σχεδόν όπου ακουγόταν η φωνή της, αυτός της έκανε σιγόντο. Ένα όνειρο… Το τραγούδι “Κατάδικος”, καθώς κι εκείνα που θα το ακολουθήσουν, είναι αφιερωμένα σ’ εκείνον τον ταξιτζή που έκανε τον χωρισμό μου με τη γυναίκα που είχα ερωτευτεί, να φαίνεται σαν το δεύτερο σημαντικότερο πράγμα που μου συνέβη εκείνη την ημέρα.”

Credits:
Μπουζούκι: Δημήτρης Μαργιολάς
Ακορντεόν: Χρήστος Χουσίδης
Τύμπανα: Θάνος Μιχαηλίδης
Κρουστά: Αποστόλης Μπουρνιάς
Ηandpan: Αντρέας Σίκκης (AGGION pantam)
Μπάσο, ηλεκτρική-ακουστική κιθάρα: Βαγγέλης Μαρκαντώνης
Φωνητικά: Ιωάννα Μόρφη
Photo: MIARIS
Παραγωγή, Μίξη: Βαγγέλης Μαρκαντώνης
Μaster: Βασίλης Κορρές (SIERRA STUDIOS)
Lyric Video Animation: Stoodio.gr
Concept, Animation, Σκηνοθεσία: Αντώνης Κατσικάρης
Artwork, Concept, Cover: Ello Erdelt

Βρείτε τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη στα social media:
Facebook | Instagram | Youtube


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist