Βερζί Μαβί – Μέρες Ατέλειωτες | Νέο Τραγούδι

17/07/2023

Οι Βερτζί Μαβί είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων που επικοινωνούν μέσα από την αγάπη για την μουσική και την δημιουργία!
Επί σκηνής ο Γιώργος, η Ράνια, ο Κωνσταντίνος, ο Δημήτρης, η Ελένη, και ο Μανώλης.

Τζουράς, μπάσο, ηλεκτρικές κιθάρες, τύμπανα, κλαρίνο, βιόλα κι ανθρώπινες φωνές.

Οι Βερτζί Μαβί με λυρισμό και αμεσότητα δημιουργούν ένα παζλ πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων, αντλώντας έμπνευση από την ανεξάντλητη πηγή της ανθρώπινης έκφρασης και δημιουργίας ανά τον κόσμο. Ένα μωσαϊκό ηχοχρωμάτων από όλο το φάσμα της ροκ μουσικής, του ελληνικού έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού, της παράδοσης και της ευρύτερης ποπ κουλτούρας.

Λέξεις, εικόνες, συναισθήματα γίνονται τόπος έκφρασης και αναζήτησης με όχημα το ελληνικό τραγούδι.

Το συγκρότημα από το ξεκίνημα του μέχρι και σήμερα πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα.
Έχουν ήδη κυκλοφορήσει ποικίλα τραγούδια τα οποία παρουσιάζουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Κατέκτησαν την πρώτη θέση (μέσα από 300 σχήματα) στο 1ο Φεστιβάλ του Ρ/Σ Μέντα, την Άνοιξη του 2019 και το 2020 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά  με τίτλο «Πριν απ’ τη μέρα» με την εταιρεία με την εταιρεία Final Touch της Walnut Entertainment Greece. ενώ ακολούθησαν αρκετά single μέχρι σήμερα. Τα πιο πρόσφατα τραγούδια τους είναι οι «Χωμάτινοι Δρόμοι», ο «Κιθαιρώνας» και το «Δίχως Αυγή» και μόλις τώρα κυκλοφόρησαν «Οι Μέρες Ατέλειωτες»

Το όνομα του σχήματος προέκυψε από κάποια ανάγνωση του Ερωτόκριτου όπου ανακαλύψαμε την λέξη “βερτζί”, ύστερα σχεδόν αυθόρμητα και μέσω ενός ρυθμικού μοτίβου προέκυψε και το δεύτερο συστατικό του ονόματος, το “μαβί”. Οι δυο αυτές λέξεις είναι χρώματα, το ρόδινο και το βαθύ μπλε ή αλλιώς το μωβ.


Empneusi 107 FM

Βάλε Ραδιόφωνο!



Τι παίζει τώρα;
Title
Artist